Vágólapra másolva!
Korábbi Real Madrid-játékost igazolt a Diósgyőr, a támadó középpályásként és csatárként is bevethető Fernando Fernández legnagyobb sikereit a Betis színeiben érte el, amellyel spanyol kupagyőztes lett.

Fernando Miguel Fernandez Escribano Málagán nevelkedett, a felnőttek között 17 évesen debütált az akkor a másodosztályban szereplő csapatban.

A Málagából 1997-ben, 18 évesen igazolt a Real Madridhoz, amelynek először a B csapatában játszott, majd az 1999/2000-es idényben egy találkozón az akkoriban többek között Morientesszel, Raúllal, Gutival, McManamannel, Seedorffal, Redondóval felálló első csapatban is pályára lépett.


A következő szezont viszont már a Valladolidnál kezdte, amelynél előbb öt-, majd tizenöt gólos idényt produkált, utóbbival házi gólkirály lett. A 2002/2003-as szezonban a Betisben is 15 gólt szerzett, a sevillai zöld-fehéreknél összesen hét idényt húzott le, és itt érte el legnagyobb sikerét, amikor tagja volt a Király-kupa-győztes csapatnak, és játszhatott a BL-ben.

A Betis után visszatért a Málagához, az elmúlt két szezont itt töltötte, nyáron viszont lejárt a szerződése, így szerezte meg a Diósgyőr, amely másfél éves szerződést kötött vele. "Azért igazoltam Diósgyőrbe, hogy segítsem a csapatot abban, hogy mérkőzésről mérkőzésre jobb teljesítményt nyújtson, a szurkolók pedig elégedettek legyenek a játékommal" - hangzott a spanyol légiós első nyilatkozata új állomáshelyén.