Vágólapra másolva!
Kevés focit és 1-1-es döntetlent hozott az Újpest és az FTC Megyeri úti csatája. A ferencvárosiak sokáig uralták a találkozót, és úgy tűnt, Grúz góljával begyűjtik a három pontot, ám a halovány támadójátékot nyújtó újpestiek a hajrában egy tizenegyessel elkerülték a vereséget.

NB I, 28. forduló:
Újpest FC - Ferencváros 1-1 (0-1)
Szusza Ferenc Stadion, 10 000 néző
v.: Kassai
Újpest FC: Balajcza - Pollák, Mihajlovic, Lipták, Nagy P. (Kiss Z., a szünetben) - Vasiljevic, Eninful, Proesmans, Barczi (Kovács D., 73.) - Balogh B. (Zamostny, 63.), Remili
Ferencváros: Jova - Beliczky, Jovanovic, Sváb, Otten (Kulcsár D., 69.) - Klein, Fülöp N. (Lisztes, 76.), Grúz, Junior - Pölöskey, Simic (Zsivóczky N., 74.)
gól: Vasiljevic (82., 11-esből), illetve Grúz (21.)
sárga lap: Nagy P. (16.), Eninful (37.), Lipták (80.), illetve Jovanovic (16.), Grúz (76.), Pölöskey (90.)
piros lap: Grúz (81.)

A 10 ezer néző előtt kezdődő rangadóba mindkét csapat teljes erőbedobással vetette bele magát, de a hazaiakon kezdettől fogva látszott, hogy támadójátékuk alaposan megsínyli a sérült illetve eltiltott Kabát és Rajczi hiányát.

A két egyformán kezdeményező együttes közül csak a Fradi tudta befejezni akcióit, és bár nem voltak ziccerei, nem volt váratlan a 22. percben megszerzett vezető gólja. Egy baloldali beadás után három újpesti védő fölöslegesen futott össze, a labda átjutott rajtuk, így Grúz kényelmesen fejelhetett két méterről a hálóba (0-1).

Bár az FTC sem rendezett parádét, a meccsről mindent elmondott, hogy a 38. percben a vendégek 7-0-ra vezettek a kapura lövéseket tekintve. Nőhetett volna a ferencvárosi előny, ám a kiugró Simic nem tudta ellőni Balajcza mellett a labdát.

Forrás: MTI/Kovács Tamás
Grúz gólja után sokáig úgy tűnt, hogy nem tudnak válaszolni a lilák

A fordulás után sem tudott felnőni a pályán látható színvonal a lelátó hangulatához, viszont ekkor már a lilák is eljutottak az első kapura lövésig az 52. percben. Vasziljevics próbálkozása pattant le, majd Zamostny várt túl sokáig helyzetben, így az ő lövését is blokkolták.

A másik oldalon a Fradi nem sokat tett a biztosabb előny megszerzéséért, ráadásul egy összefejelés után az agyrázkódást szenvedő Ottent is elveszítette. Bár igyekezett az Újpest, teljesen váratlan volt az egyenlítő gólja, a 83. percben Vasziljevics váltotta gólra a Kassai által befújt büntetőt (1-1). Az esetnél a második sárgáját begyűjtő Grúz a kiállítás sorsára jutott.

Az utolsó percekre tartogatta a focit az Újpest, és őrjöngő táborától hajtva beszorította a Fradit. A 87. percben Zamostny a győzelmet is kicsikarhatta volna a találkozó első és utolsó újpesti helyzetből, ám közelről hiába célozta meg a hosszú sarkot, Joha nagy bravúrral lábbal védett.