Vágólapra másolva!
Két légióssal, a francia Grégory Christtel és a kongói születésű, ám belga állampolgár Bavon Tshibuabuával erősítette meg keretét a labdarúgó NB I-ben szereplő, a következő idényben a legjobb négy közé vágyó Újpest FC.

A klub kedden sajtótájékoztatón mutatta be mindkét új futballistát, akik egyaránt azt emelték ki, hogy komoly tervekkel érkeztek Újpestre.

A 29 éves francia Grégory Christ a középpályán vethető be. 2004 és 2008 között a belga Charleroi csapatában 115 bajnoki mérkőzésen öt gólt szerzett, és tizenhét gólpasszt osztott ki, majd 2008-ban elfogadta a Bundesliga 2-ben szereplő MSV Duisburg ajánlatát, ott tizenegy meccsen egy gól és két gólpassz fűződött a nevéhez.

A belgiumi születésű, egyszeres kongói válogatott Tshibuabua a Germinal Beerschottól érkezett, ahol 34 meccsen egy gólt szerzett.

Tshibuabua az egyetlen góljánál (1.00-nál) elsírta magát:

A keret összetétele mellett a Szusza Ferenc Stadionban is van változás, ugyanis vadonatúj gyepszőnyeget kap az aréna: a játékosok mostantól ugyanolyan füvön léphetnek pályára, mint amilyet a jelenleg zajló Európa-bajnokságon a poznani stadionba telepítettek.

Roderick Duchatelet, a klub belga tulajdonosa azt emelte ki, hogy a bajnokságban legutóbb a 13. helyen végzett csapatnak legalább tíz új játékosra van szüksége, ezért folyamatosan keresik a tehetségeket. A céljuk, hogy a gárda az első négyben végezzen a következő szezonban, vagy kupagyőzelemmel harcolja ki a nemzetközi szereplést.

A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a kapus Balajcza Szabolcs is marad az együttesnél, 2014-ig meghosszabbította szerződését.

A csapat hétfőn kezdte meg a felkészülést az új vezetőedző, a szintén belga Jos Daerden vezetésével, aki elmondta, lépésről lépésre kell haladni. Ő is megerősítette, hogy a keretben lesznek még változások, de az igazolásokkal kapcsolatos döntéseket szerinte nem szabad elsietni.