Vágólapra másolva!
Nem tudta megőrizni korán megszerzett előnyét a Debrecen, és végül a büntetőpárbajt is elveszítette a Videoton otthonában, amely így megvédte címét az ítéletidőben befejeződő Szuperkupa-döntőben. A nemzetközi kuparajtja előtt egyik csapat sem mutatott sokat, a bajnoknak és legfőbb riválisának is javulnia kell a jövő hétig, ha eredményes akar lenni a BL és az EL selejtezőjében. A kevés izgalmat hozó döntő legváratlanabb pillanata a legvégére maradt: a szakadó eső miatt egyetlen perces díjátadót tartottak, melyben a győztes csapat helyett Garancsi István tulajdonos vette át a kupát az üres pálya szélén.

Élő közvetítés

Szuperkupa:
Videoton FC - DVSC-TEVA 1-1 (0-1) - tizenegyesekkel 5-3
Székesfehérvár, 5000 néző
v.: Bognár T.
gól: Kovács I. (72.), illetve Bódi (2.)
sárga lap: Mitrovic (87.), Torghelle (91.), illetve Szakály (53.), Korhut (57.), Varga J. (69.), Bódi (74.), Ramos (88.)
Videoton: Bozovic - Szolnoki (Brachi, 56.), Caneira, Vinicius, Stopira (Nikolics, 71.) - Tóth B. (Kovács I., a szünetben), Mitrovic - Gyurcsó, Sándor, Walter Lee - Torghelle
DVSC: Novakovic - Nagy Z., Mészáros, Simac, Korhut - Bódi, Varga J. - Szakály, Rezes (Farkas II, 85.), Kulcsár T. (Ramos, 77.) - Coulibaly (Sidibe, 67.)

A bajnok és Magyar Kupa-győztes Debrecen, valamint a bajnoki ezüstérmes Videoton is a nemzetközi kupaszereplés főpróbájának tekintette a fehérvári Szuperkupa-mérkőzést, amelyet a Loki remekül kezdett. Rögtön az első támadásából vezetést szereztek a vendégek, Rezes beadását Bódi váltotta gólra.

A Videoton hiába irányított a folytatásban, akárcsak a két csapat tavaszi fehérvári bajnokiján, képtelen volt mit kezdeni a debreceniek letámadásra épülő középpályás játékával. Mivel a hajdúságiak sem vitték túlzásba a támadásokat, kevés eseményt és alacsony színvonalat hozott a meccs, mindössze három kapuralövéssel 45 perc alatt.

A második félidőre a korábban még a nagy meleg miatt fellocsolt fehérvári pályára egy hatalmas eső érkezett, és ezzel együtt a játék képe is megváltozott. A csapatok a nehezebb körülmények között kezdtek közelebb kerülni a futballhoz.

Előbb egy teljesen szabályosnak tűnő debreceni gólt érvénytelenített a bíró, majd egyre több hazai támadás következett, de a Vidi rakkolós futballja ekkor sem hozott sok helyzetet. Végül a a 72. percben Torghelle villanása és a csereként beállt Kovács István szemfülessége vezetett az egyenlítéshez: a válogatott csatár bombája kijött Novakovicsról, a fiatal játékos pedig közelről nem hibázott.

A DVSC-be öt év után visszatért Sidibe megnyerhette volna a kupát csapatának, de a hajrában közelről a kapu mellé fejelt, így nem esett több gól a folytatásban.

A Szuperkupa szabályainak megfelelően azonnal büntetők követleztek a 90 perc után. A továbbra is szakadó esőben mindkét csapat focistái nagy önbizalommal lődözték be a tizenegyeseket a negyedik körben hibázó Bódi Ádám kivételével, így végül 5-3-ra a Videoton nyerte a párbajt, és 2011 után újra megszerezte a Szuperkupát.

Mivel Paolo Sousa a tavalyi döntő előtt érkezett, csütörtök este már a második címét ünnepelhette a fehérvári kispadon. Tavaly nyáron a Videoton a Kecskemétet győzte le 1-0-ra.

A találkozó után a győztes egészen rendhagyó módon vette át a kupát. Az ítéletidő miatt sokáig zajlott a tanácskozás, hogy hogyan bonyolítsák le a ceremóniát, miközben a pálya teljesen üres volt. Végül a Videoton tulajdonosa, Garancsi István egyetlen percre kijött a gyepre, és átvette a kupát, majd miután megmutatta a közönségnek, visszament az öltözőbe.