Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Futballszövetség nem ismeri el hivatalos találkozónak a májusban a Puskás-stadionban lejátszott magyar-ír barátságos meccset. A döntés miatt a már visszavonult Damien Duff elveszítette volna százszoros válogatottságát, ám az írek gyorsan megtalálták a megoldást.

A problémát az okozta, hogy az egyik partjelző, a dán David Vang Anderson nem szerepel a FIFA hivatalos játékvezetői listáján. A nemzetközi szövetség emiatt nem tekinti hivatalos találkozónak az 1-1-re végződött összecsapást, ezáltal nem számít bele a világranglista állását meghatározó koefficiensbe.

Az írek gyorsan reagáltak a Daily Starban megjelent hírre, és felvették a kapcsolatot a FIFA-val, miután a döntéssel Damian Duff elveszítette volna százszoros válogatottságát. A csatár a Puskás-stadionban lett 97-szeres válogatott, majd az Eb három csoportmeccse után visszavonult.

A FIFA az írek megkeresésére közölte, hogy az adott országok szövetségének hatáskörébe tartozik a válogatottságok elismerése és nyilvántartása. Az ír szövetség ezután közleményben jelentette be, hogy a magyarok elleni nem hivatalos meccsen fellépett valamennyi ír játékos megkapja a válogatottságot.

Az MLSZ részéről Borbély Zoltán, a sajtó és jogi iroda vezetője csütörtökön jelezte, az írekhez hasonlóan a magyar focistáknak is elismerik a válogatottságot.