Vágólapra másolva!
Nem engedi el a Videoton labdarúgócsapata Kovács Istvánt és Szolnoki Rolandot a magyar utánpótlás-válogatott soron következő két felkészülési mérkőzésére. A klub a sérülésveszéllyel indokolta lépését.

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott két felkészülési mérkőzést is játszik a következő napokban: előbb csütörtökön, 16 órától Gyirmóton a moldáv válogatott lesz az ellenfél, majd jövő hétfőn Parndorfban Ausztria korosztályos együttese fogadja az együttest.

Róth Antal szövetségi edző két külföldön játszó labdarúgót, Adorján Krisztiánt (Liverpool) és Otigba Kennethet (Heerenveen) is behívott a keretbe, míg a szombathelyi Radó Andrásra, illetve a Videoton két játékosára, Kovács Istvánra és Szolnoki Rolandra nem számíthat. Utóbbiakra azért, mert a fehérvári klub nem engedte el őket.

"Korábban már sérült meg játékosunk a válogatottban Haraszti Zsolt személyében. Idén a Videoton FC játszotta a hazai klubok közül a legtöbb tétmérkőzést, így a nagy terhelés következtében játékosainknál a legnagyobb a sérülés veszélye. Viszont a Videoton FC előtt itthon és külföldön is jelentős erőpróbák állnak, melyeken az a legfontosabb, hogy az összes játékosunk egészséges legyen. Ugyanakkor az utánpótlás-válogatottak tét nélkül lépnek pályára, ezért döntöttünk úgy, hogy két játékosunk szerepléséhez a válogatottban ezúttal nem járulunk hozzá, így mindketten csapatunkkal készülnek tovább, hogy a Videoton FC minél sikeresebben képviselhesse a magyar labdarúgást Európában" - áll a klub által kiadott közleményben.

A magyar U21-es válogatott kerete:
Kapusok: Jova Levente (Ferencváros), Dombó Dávid (Vác)
Védők: Baráth Botond (Honvéd), Otigba Kenneth (Heerenveen), Kelemen Dávid (MTK), Jagodics Márk (Haladás), Tóth Ferenc (MTK), Farkas Norbert (Puskás Akadémia), Deutsch Bence (Szigetszentmiklós), Nagy János (Újpest)
Középpályások: Szakály Attila (Haladás), Tölgyesi Viktor (Kecskemét), Vernes Richárd (Honvéd), Adorján Krisztián (Liverpool), Vécsei Bálint (Honvéd), Pekár László (Kecskemét), Skriba Máté (Tatabánya), Gyurján Bence (Haladás), Magos Mátyás (Újpest)
Csatárok: Bacsa Patrik (Diósgyőr), Ugrai Roland (Haladás), Zamostny Balázs (Siófok).