Vágólapra másolva!
A Diósgyőr hazai pályán két, hajrában szerzett góllal 3-1-re legyőzte a két kiállítás miatt a meccset kilenc emberrel befejező Budapest Honvédot a labdarúgó NB I 17. fordulójának szombat esti mérkőzésén.

NB I, 17. forduló:
Diósgyőri VTK - Budapest Honvéd 3-1 (1-0)
Diósgyőr, 6000 néző, v.: Vad II.
Diósgyőr: Ribánszki - Silva, Gohér, Vadász (Nagy T., 70.), Vági - Tisza, Takács P., Elek Á., Luque - Bacsa, Rudolf (Csirszki, a szünetben; Gallardo, 82.)
Honvéd: Kemenes - Moga, Ignjatovic, Tandia, Baráth - Nagy G. (Diarra, 45.), Hidi, Vécsei - Abass (Vernes, 44.), Délczeg, Ivancsics (Faggyas, 74.)
gólszerző: Silva (3.), Gohér (88.), Bacsa (92.), illetve Délczeg (84., 11-esből)
piros lap: Baráth (71.), Tandia (81.)
sárga lap: Gohér (83.), Gallardo (89.), illetve Vécsei (13.), Diarra (60.), Ignjatovic (64.), Tandia (79., 81.)

A két csapat hét közben is találkozott egymással, a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a fővárosiak kettős győzelemmel búcsúztatták ellenfelüket.

Magyar viszonylatban kifejezetten jó és színvonalas mérkőzést vívott a két együttes szombaton, a diósgyőriek gyorsan megszerezték a vezetést, majd a folytatásban a Honvéd birtokolta többet a labdát, de egyik csapat sem tudta komolyan veszélyeztetni a kapukat.

A szünet után nagyon felpörögtek az események, remek akciókat vezettek az együttesek, s a hajrában gólok is születtek. A vendégek több esetben is elveszítették a fejüket, emiatt kilenc emberrel fejezték be a találkozót, de még így is egyenlíteni tudtak. Aztán a hajrában a hazai csapat a maga javára döntötte el a meccset.