Vágólapra másolva!
A magyar fociválogatottat sújtó büntetés súlyosbításáról ír a román Gazeta Sporturilor. A cikk idézi a román futballszövetség elnökét, aki úgy tudja, a FIFA a zárt kapus meccs helyett pontlevonást vagy a magyarok kizárását rendelheti el.

A FIFA példát statuál Magyarországgal

"Nem tudom, hogy lesznek-e nézők a budapesti vb-selejtezőn. Blatter azt tervezi, hogy inkább pontlevonással vagy kizárással sújtja a magyarokat" - idézte Mircea Sandu elnököt a román újság.

A FIFA az Izrael budapesti barátságos meccsén tapasztalt rasszista megnyilvánulások miatt elrendelte, hogy a márciusi magyar-román vb-selejtezőt zárt kapuk mögött kell játszani. A magyar szövetség fellebbezett a döntés ellen.

A nemzetközi szövetség honlapján csütörtökön megjelent egy terjedelmes interjú Joseph Blatterrel, amelyben a FIFA-elnök valóban a rasszizmusért kiszabható büntetésekről, de konkrét esetet nem említ. "Nem elég egy szimpla pénzbüntetés. A nézők kizárása az egyik lehetséges szankció, de a legjobb megoldás a pontlevonás, vagy az érintett csapat kizárása lenne, miután végső soron a klub felelős a szurkolóiért."