Vágólapra másolva!
Détári Lajost és Lipcsei Bettát is belekeverték a bundaügybe, a korábbi világválogatott focista és a Sport Televízió csinos műsorvezetője felháborítónak tartja a vádakat.

A Rangado.hu internetes oldal információja szerint H. Gábor, a bundaügy egyik gyanúsítottja azt állította a 2011. november 23-án történt meghallgatásán, hogy akkori barátnője, Lipcsei Betta tudott a 2008. november 9-én lejátszott Siófok-ZTE (1-4) meccs manipulálásról. Horváth - akinek a vallomása alapján több embert is meggyanúsítottak - azt mondta, hogy a mérkőzés előtt nem sokkal a társaival már arról egyeztettek, hogy korábbi elhatározásukkal ellentétben mégsem manipulálják a találkozót, de Lipcsei Betta addigra már megfogadta a sokgólos eredményt az egyik internetes irodánál, ezért végül létrejött a bunda. Horváth azt állította, hogy Lipcsei kérlelte őket, hogy manipulálják a meccset. Horváth Gábor az akkori barátnőjére tett terhelő vallomását két esetben fenntartotta, de harmadik alkalommal visszavonta - írja a Rangado.hu.

Fotó: Mudra László [origo]
Lipcsei Betta ellen vallott korábbi focista barátja Mudra László [origo]

A műsorvezetőnő a Nemzeti Sportnak annyit mondott: nem hajlandó kommentálni az ügyet, és nem érzi olyan horderejűnek a dolgot, hogy ezzel kapcsolatban közleményt kellene kiadnia. "Majd ott rendezem ezt a dolgot, ahol ezt az írást publikálták, akár peres úton is" - tette hozzá.

Horváth Gábor vallomásában azt is állítja, hogy Détári Lajos, a korábbi világválogatott labdarúgó, a Siófok akkori edzője is hasznot húzott az ominózus meccsből. Állítása szerint Kenesei Zoltán megtudta, hogy valakik manipulálni akarják a meccset, és felhívta Détári Lajost, hogy figyelmeztesse, megítélése szerint kik lehetnek benne a mérkőzés manipulálásában, kiket hagyjon ki, ha nem akar veszíteni. Horváth azt mondta, az edző ezek után megfogadta a meccset, a bundázókat pedig bennhagyta a csapatban.

Forrás: MTI/Kollányi Péter
Détári felháborítónak tartja a vádakat MTI/Kollányi Péter

"Felháborító, nem vagyok érintett semmilyen bundaügyben" - mondta a Nemzeti Sport Online-nak Détári Lajos. "Úgy látom, ismét pernek nézek elébe, de biztos vagyok benne, hogy megnyerem ezt is. Mint ahogyan a korábbi, nem ehhez az ügyhöz kapcsolódó huszonegyet is. Állok elébe bármilyen pernek, de akár rendőrségi meghallgatásnak is. Én itt vagyok, nem megyek sehová, engem bárki megtalál. Viszont még senki nem keresett. Márpedig ha az illetékesek ilyen régóta tudnak erről a vallomásról, akkor miért nem hívtak, idéztek be, hallgattak ki azóta?"