Vágólapra másolva!
Kölcsönjátékosként a szezon végéig a Videoton labdarúgócsapatát erősíti Juhász Roland, az Anderlecht magyar válogatott védője, írta a belga klub hivatalos honlapja.

Az Anderlecht hivatalos honlapján jelentette be, hogy a futballcsapat magyar válogatott védője, Juhász Roland a szezon végéig kölcsönben a Videotonhoz szerződik.

"Köszönjük Juhász Rolandnak mindazt, amit a klubért tett az évek során, és kívánunk neki sok sikert a további pályafutásához" - áll a közleményben.

Szabó Gergő, a klub sajtófőnöke az MTI-nek elmondta: amennyiben a Videotonnak lesz bejelenteni valója, akkor megteszi.

Juhász 2005 nyarán érkezett Belgiumba az MTK-tól, közel 300 mérkőzést játszott az Anderlecht színeiben és összesen 19 gólt szerzett. Négyszer nyert belga bajnoki aranyérmet (2006, 2007, 2010, 2012), kétszer volt ezüst- (2008, 2009) és egyszer bronzérmes csapat tagja (2011). 2008-ban belga kupagyőztes lett. 2012 nyaráig a belga klub meghatározó embere volt, az edzőváltással azonban kiszorult előbb a kezdőcsapatból, majd a keretből.

Forrás: MTI/Földi Imre

A januári átigazolási szezonban hírbe hozták az ukrán Dnyipro, az angol Sunderland és a török Trabzonspor csapataival, ám a klubok képviselői cáfolták mindezt.

Miután januárban sem kelt el, már csak abban bízhatott, hogy akad olyan orosz vagy magyar együttes, amely szerződtetné. itthonról a Diósgyőr és a Ferencváros is kereste, végül a Videoton új edzőjének, José Gomesnek kérésére a fehérváriak szerződtették fél évre.

Miután a védő nem volt játékban, Egervári Sándor szövetségi kapitány se hívta meg legutóbb, a fehéroroszok elleni keretbe.

"Roland mindenáron játszani szeretne, és a válogatottnak is csak akkor tud a hasznára lenni, ha játszik a klubjában" - mondta Egervári, hozzátéve, hogy ha az új klubjában szerepelni fog, abban a pillanatban visszakerülhet a keretbe, akár már a március 22-i. Románia elleni hazai, és a március 26-i törökországi összecsapáson is.