Vágólapra másolva!
A Haladás Andorka Péter és Ugrai Roland hajrában szerzett góljaival 2-1-re legyőzte a Serie A-ban szereplő Sampdoriát Szombathelyen. A válogatottba újra meghívót kapott Laczkó Zsolt kezdőként 59 percet játszott a vendégeknél.

Felkészülési mérkőzés:
Haladás - Sampdoria 2-1 (0-1)
gól: Andorka (85.), Ugrai (87.), ill. Wszolek (36.)

A 1200 néző előtt megrendezett találkozón a lengyel válogatott Pawel Wszolek révén az olasz együttes szerzett vezetést a 36. percben. Az OTP Bank Ligában egy-egy döntetlennel és vereséggel rajtoló Haladás a 80. percben, Andorka Péter találatával egyenlített, majd a 86. percben egy szögletet követően Ugrai Roland fejesgóljával a győzelmet is megszerezte. A Sampdoriának még volt egy óriási egyenlítési lehetősége, de a 90. percben megítélt büntető kimaradt.

A Bükön edzőtáborozó genovai együttesben kezdőként lépett pályára a magyar válogatott Laczkó Zsolt is, akit a második félidő elején cserélt le vezetőedzője, Delio Rossi.

Artner Tamás, a szombathelyiek mestere a mérkőzés után úgy vélekedett, hogy a riválison látható volt, hogy az alapozás közepén jár, de az is egyértelmű, játékosai milyen kiválóan bánnak a labdával.

Delio Rossi szintén megdicsérte a Haladást, és azt mondta, ez a találkozó kiválóan szolgálta csapata felkészülését.