Vágólapra másolva!
A magyar U21-es labdarúgó-válogatott 4-1-re győzött Bosznia-Hercegovina ellen Eb-selejtezőn. Kovács István, a fiatalok csapatkapitánya az általa kiharcolt büntetőnél az első diagnózis szerint kulcscsonttörést szenvedett.

U21-es Eb-selejtező, 4. csoport, 2. forduló:
Magyarország – Bosznia-Hercegovina 4–1 (0–1)
Kecskemét, Sóstói-stadion, 500 néző
v.: Abdula (ukrán)
Magyarország: Jova – Szolnoki, Otigba, Kelemen, Baráth – Vécsei, Windecker – Kleinheisler (Adorján, 46.), Kovács I. (Bacsa, 85.), Bese (Holman, 46.) – Radó.
Bosznia-Hercegovina: Jajalo – Barisic, Bevab, Spikic, Avdic – Duljevic, Prcic (Krunic, 73.), Cajic (Bekic, 80.) – Grahovac, Atajic (Zakaric, 60.) – Maletic.
gól: Holman (50., 70.), Baráth (59.), Adorján (84., 11-esből), ill. Prcic (8.)

Nem indult jól a meccs, a 8. percben Otigba elszámította magát egy beadásnál, Jova nem jött ki a kapujából, a berobbanó Prcic pedig a hálóba fejelt. A bosnyákok a folytatásban is jobban játszottak, Prcic hatalmas kapufát lőtt, aztán Atajic törte el a labdát ziccerben.

A szünetben Róth Antal szövetségi edző kettőt cserélt, behozta Holmant és Adorjánt, és a csere hamar meghozta az eredményét, Szolnoki beadása után Holman 11 méterről bólintott a bal sarokba.

Az 59. percben már a magyar csapat vezetett, egy szöglet után a kispesti Baráth fejelt, Jajalo pedig csak beleütni tudott a labdába, védenie nem sikerült. A 71. percben már két gól volt a magyarok előnye, Kovács remek indítását a Fradiban játszó Holman vette le, majd vágta be.

A hajrában Kovácsot borította fel egy védő, a bíró büntetőt ítélt, a Videoton fiatal irányítója pedig az első diagnózis szerint olyan rosszul esett, hogy eltört a kulcscsontja.

A tizenegyest a holland Groningenben légióskodó Adorján gurította be, így a magyar csapat 4-1-re győzött, és két forduló után százszázalékos.