Vágólapra másolva!
A Barcelona és a Dinamo Zagreb mögött a harmadik helyen zárt a Győri ETO U16-os futballcsapata a III. Audi ETO-kupán. A torna főszervezőjének, Vincze Ottónak egyetlen hiányérzete maradt: a hazai edzők többsége ki se látogatott a viadalra.

Vincze Ottó szerint a torna tökéletesre sikerült, a barcelonaiak világszínvonalúnak nevezték a viadalt. A Győri ETO U16-os csapata 2-0-ra verte a későbbi győztes Barcelonát, majd a bronzmérkőzésen 1-0-ra a Benficát is, így a harmadik helyen végzett.

"Mindkettő hatalmas dolog, de főleg a gyerekek számára. Már az is felejthetetlen élmény volt nekik, hogy a rendes stadionban játszhattak 1500 ember előtt, ebbe mindegyiküknek először volt részük. Ráadásul megtapasztalták, hogy ebben a korban még fel tudják venni a versenyt a világ legnagyobb utánpótláscsapataival. Egyáltalán nem lehetünk elégedetlenek. A feladatunk az, hogy rájöjjünk, mit kell ahhoz tennünk, hogy később is fel tudjunk nőni ilyen szintű csapatokhoz" - nyilatkozta a Totalsport.hu oldalnak Vincze.

Az egykori ferencvárosi és győri válogatott játékosnak az fájt egyedül, hogy a tornán magyar szakember alig jelent meg.

"Mintha a magyar edzők azt gondolnák, hogy egy ilyen tornán, ahol a Barcelona és a Benfica szerepel, nem láthatnak olyat, amiből tanulhatnának. Ilyen jól állunk? Nem vagyok én dühös emiatt, inkább szomorúsággal tölt el. Szerettem volna látni azokat utánpótlás-vezetőket és szakembereket, akik évtizedek óda hangoztatják sarkalatos véleményüket. Szerintem lett volna mit tanulniuk. Az egész magyar foci érdeke lett volna, hogy itt legyenek. Főleg azért is furcsa ez nekem, mert közben azt láttam, hogy az Aston Villa, a Manchester City, a Sahtar Donyeck, a Bayern München, az Udinese, a Juventus vagy éppen a Sampdoria megfigyelői itt voltak."

Persze azért összességében csak pozitív emlékekkel zárta az egykori kiváló labdarúgó a tornát. „Ezt leszámítva elégedett lehetek, szenzációsat produkáltunk a pályán és azon kívül is. Ez nagyon jó alkalom volt arra, hogy a magyar labdarúgás hírnevét erősítsük. Mert valljuk be, amikor meghívunk egy-egy nagycsapatot, utána kell nézniük, hogy hová jönnek egyáltalán. De ezután lehet, hogy Barcelonában és Lisszabonban a világszínvonalú Audi ETO-kupa alapján ítélnek meg minket. Mert ezt a jelzőt használták, szó szerint. A norvégok pedig előselejtezőt akarnak szervezni, hogy a legjobb csapatukat delegálják az országból. Ezen kívül rengeteg meghívást kaptunk tornákra, szakmai utakra, úgyhogy épültek a sportdiplomáciai kapcsolatok, melyekből még rengeteget profitálhatunk. És profitálhattak volna sokan mások is.”