Vágólapra másolva!
A holland Heerenveen labdarúgócsapata szerződést hosszabbít Otigba Kennethtel, írja a Nemzeti Sport. A magyar U21-es válogatott nigériai születésű védője három plusz két éves új szerződést köt.

Van Basten tudja, mi kell a magyar védőnek

A 21 éves játékos nyolcévesen Gyulán kezdett el futballozni, majd Békéscsabára került, ahonnan U14-es, majd U16-os válogatott lett.

Először a Norwich City hívta, kétszer járt is próbajátékon Angliában, de végül 2008-ban a Heerenveen ajánlatát fogadta el. Ugyan a Liverpool is szerette volna szerződtetni, de végül nemet mondott.

"Az volt a kérdés, mit is akarok valójában. Azonnal a Liverpoolhoz szerződni, sztárklub játékosa lenni, és kivárni, mi sül ki belőle, vagy alacsonyabb szinten kezdeni, és kiscsapatból érettebb játékosként nagy klubhoz szerződni? Az utóbbit választottam" - nyilatkozta tavaly az Origónak. "Maximalista vagyok, szerintem jó úton járok, hogy egyre magasabb szintekre lépjek, és 25 évesen sztárcsapatban futballozzam."

Sigthorsson és Otigba egy augusztusi Ajax-Heerenveen meccsen Forrás: AFP/Olaf Kraak

Tavaly nyáron azon gondolkodott, hogy a több játéklehetőség miatt egy kisebb élvonalbeli, esetleg egy másodosztálybeli csapathoz igazol kölcsönbe, de edzője, az aranylabdás és aranycipős Európa-bajnok csatár, Marco van Basten arra kérte, maradjon.

Ugyan tavaly csak négy élvonalbeli mérkőzésen játszhatott csereként, az idei bajnokságban kihagyhatatlan: mind a hét bajnokit végigjátszotta, és a Groningen ellen megszerezte első gólját is az Eredivisie-ben.

A védőre Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya is felfigyelt, azt nyilatkozta róla, hogy fejlődését figyelemmel kíséri.