Vágólapra másolva!
Egervári Sándor szövetségi kapitány annak lett az áldozata, hogy Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs a  fejére nőtt, állítja Bognár György. A korábbi ötvenszeres válogatott labdarúgó a Sport Plusz című hetilapnak azt nyilatkozta, Szalai telki kifakadása demagóg volt, és szerinte Mezey György lenne a legideálisabb kapitány.

Nem sikerült kivívnia a pótselejtezőt jelentő csoportmásodik helyen a magyar labdarúgó-válogatottnak, de a legszörnyűbb csapást mégis az amszterdami 8-1-es kiütéses vereség okozta. A Sport Plusz interjút készített Bognár Györggyel, aki alaposan beolvasott a sztárjátékosoknak.

"Ne kerteljünk, Bukarestben és Amszterdamban be volt szarva az összes játékos. Ilyenkor pedig kiket keresi az ember a csapatban, akiknek a leginkább segíteniük kellett volna? A nagypofájúakat. Szalait és Dzsudzsákot. Ők hol voltak ezen a két meccsen?" - tette fel a költői kérdést a korábbi 50-szeres válogatott játékos.

Bognár szerint az a legnagyobb baj, hogy pont ez a két labdarúgó volt képtelen bármit is hozzátenni a célok elérésében. "A pofájuk nagy, ám a tudásuk nincs meg ehhez. És Egervári Sanyi ennek lett az áldozata. A fejére nőttek és nem húztak. Ez volt a legnagyobb baj, mert innentől kezdve mi vár egy edzőre? A csapategység megbomlott, ez egyértelmű, s már nem is várhattunk a válogatottól olyan teljesítményt, mint Egervári első időszakában."

Forrás: AFP/Kisbenedek Attila

Bognár nagyon haragszik az újságírókra, akik az ominózus telki sajtótájékoztatón csak hallgatták Szalai kifakadását, de semmit sem kérdeztek tőle.

"Egyszer sem kérdezték meg, Ádám, ugyan mondd már meg, ki csapja be a szurkolókat, ha nem te, ha nem ti? Amit Szalai előadott, az egy óriási demagógia" - mondta, mert szerinte a szurkolókat nem kell becsapni, ők tökéletesen tisztában vannak a magyar válogatott képességeivel. "Egervári mondta neki, hogy nyolc labdából egyet se játsszon meg Bukarestben? A kapitány adott olyan instrukciókat, hogy a kapu felé se menjen? Mindenki hibás, csak ők, a játékosok nem? Ne vicceljünk már!"

Bognár biztos benne, hogy külföldi kapitánya lesz a válogatottnak, abban viszont már nem, hogy nála Szalai tud-e majd jól futballozni.

Bár nincsen jóban Mezey Györggyel, sőt évek óta nem is beszélnek egymással, Bognár mégis benne látná a megoldást.

"Mire lesz jó a külföldi kapitány? Arra, hogy egy évig várjuk majd a csodát, és addig az MLSZ-t is békén hagyják. Csönd lesz egy ideig, és reménykedünk. Ha bejön, az MLSZ mennybe megy. Ha nem, majd azt mondják, mi megpróbáltuk, mindenki külföldi edzőt akart. A magyar futballban a legkönnyebben a válogatottal lehet eredményt elérni. 16-18 megfelelő képességű játékost még mindig találsz, akik alkalmasak az európai középmezőnyre, s ehhez olyan formátumú ember kell, mint Mezey. Pont abban a korban van, annyi rutinnal, annyi naprakész ismerettel, amit még hasznosíthatnánk."