Vágólapra másolva!
A Dortmundnak, a PSG-nek és a Juventusnak is dolgozó vállalat lesz az új Fradi-stadion üzemeltetője a következő tíz évben. A nyitómeccsre neves ellenfelet akarnak Magyarországra hozni. Még nem tudni, hogy az Albert nevet lecserélik-e egy szponzoréra.

Tízéves szerződést kötött a Ferencváros az új Üllői úti stadion üzemeltetésére a Lagardere Unlimited Stadium Solutions nevű francia céggel – jelentette be a klub szerdai sajtótájékoztatóján.

Az új üzemeltető olyan klubokkal áll szerződésben, mint a német Borussia Dortmund, Hertha, Hamburg, az olasz Juventus, Atalanta, Sampdoria, valamint a francia PSG, Monaco és Lyon. Anyavállalata, a Lagardere egy 30 országban jelen lévő médiakonszern, évi hétmilliárd eurós árbevétellel. Magyarországon eddig elsősorban a sajtópiacon volt érdekelt, tulajdonában áll a Magyar Lapterjesztő (Lapker) Zrt.

A vállalat magyar leánya, a Lagardere Unlimited Stadium Solutions (LUSS) Kft. ügyvezető igazgatója Szekeres Tamás, a Fradi korábbi játékosa. Az Opten céginformációs adatbázisa szerint a céget az idén márciusban alapították, székhelye az Üllői út 129. szám alatt, vagyis a stadionban van.

Az üzemeltető feladata lesz a klasszikus üzemeltetői tevékenységen (reklámfelületek értékesítése, jegyértékesítés, rendezvényszervezés) túl a támogatók, szponzorok felhajtása és a focicsapattal kapcsolatos szerződések megkötése – hangzott el a sajtótájékoztatón.

Forrás: Fradi.hu

Az új üzemeltető tervei szerint évente 100-120 labdarúgáson kívüli rendezvényt, konferenciát, ezen belül két-három koncertet fog szervezni az új arénába. A létesítmény neve még nem dőlt el, a klub "gondolkodik" a névhasználat értékesítésén, megfelelő ajánlat esetén megbeszéli a kérdést az Albert családdal – mondta Kubatov Gábor, az FTC elnöke. (A lebontott régi stadion 2007 óta Albert Flórián, a Ferencváros néhai aranylabdás futballistája nevét viselte.)

Az új stadionban a legolcsóbb jegy 1800 forint lesz. Az augusztus első hetére tervezett nyitómeccsre egy neves ellenfelet akarnak megnyerni. "Negyven-ötven évente építünk stadiont, meg kell adni a módját" – magyarázta Kubatov, neveket nem mondott.

Kubatov Gábor az Origo kérdésére azt mondta, összesen három pályázó volt az üzemeltetésre, de azt nem árulta el, hogy ki volt a két vesztes. A stadion melletti, Könyves Kálmán körút menti állami tulajdonú területről azt mondta, annak a sora egyelőre nem dőlt el.

Szekeres Tamás az Origónak azt mondta, még nem tudni pontosan, mennyit, de az üzemeltetőnek be kell fektetnie egy nagyobb összeget, hogy a létesítmények alkalmasak legyenek a a tervezett programokra. A debreceni példára utalva azt mondta, ez "kevesebb mint 300 millió forint" lesz.