Vágólapra másolva!
Pintér Attila szerint erősen túloztak azok, akik azt állították, hogy a pályára berohanva, alpári stílusban szidta a játékvezetőt egy U9-es focitornán, ahol a fia is részt vett.

A magyar fociválogatott szövetségi kapitányának fia a Győr U9-es csapatával az Albert-kupán szerepelt. Az Ultrasliberi blognak nyilatkozó szurkolók szerint a Ferencváros elleni mérkőzés előtt Pintér azt mondta, hogy "Na, a Fradival játszunk, tuti fel fog borulni a pálya, ha a bírón múlik". A győriek 2-0-a vezettek, majd a Ferencváros egyenlített, mire a szövetségi kapitány állítólag a pálya melletti dombról lerohant a pályára, majd csalózni és fasszopózni kezdett a játékvezető felé.

Az Ultrasliberi szerint Pintér mint egy idegbeteg, teljesen kikelt magából, aztán amikor a fradisták a pálya túlsó feléről elkezdtek bekiabálni neki, hogy mit keres bent a gyepen, hiszen ő is csak egy szülő, takarodjon ki a pályáról, elkezdett mutogatni és kifelé biccentgetni a fejével, hogy "Mi van, odamenjek?"

Az Indexnek Sipos Jenő, a Magyar Labdarúgó Szövetség szóvivője elmondta, hogy nem vizsgálják meg az ügyet, mert nem az MLSZ, hanem az FTC rendezvénye volt az utánpótlás torna, ráadásul hozzájuk semmilyen bejelentés. Az MLSZ Sajtóosztályán keresztül Pintér Attila is reagált az Albert-kupán történtekre.

Pintér Attila kikéri magának a vádakat Forrás: MTI/Beliczay László

"Büszke apukaként valóban a dombról néztem fiam csapata, a Győri U9-es meccsét a Fradi korosztályos csapata ellen, de visszautasítom, hogy ilyen alpári stílusban viselkedtem volna. A mérkőzésen a 2-0-ás előny után valóban volt néhány vitatott döntés, mely után a győri szülők kérdezték is, hogy miként tudok ilyen nyugodt maradni. A meccs végén lesétáltam, és megkérdeztem a játékvezetőt, hogy miért kellett ezt tenni a gyerekekkel, de ezt is normális hangnemben tettem. Sokáig nem tartott az eset, mert következtek a tizenegyesek. Lehet, hogy ezt sem kellett volna tennem, de apaként szörnyű volt látni a fiam és csapattársai csalódottságát. Hangsúlyozni szeretném, nem jártam el helyesen, igazságérzetem vezetett, de a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányaként ezt sem kellett volna megtennem" - fogalmazott Pintér.

A szövetségi kapitány hozzátette: elnézést kér, ha valakit megbántott, de ha valóban úgy viselkedett volna, ahogy állítják, szerinte aligha kérték volna fel a torna után a díjátadásra. "Nagyon sajnálom, hogy egy felelőtlen blogról, ellenőrizetlenül átvett hír miatt ezzel kell foglalkozni, és nem azzal, hogy milyen remek színvonalú tizenhat csapatos nemzetközi tornával emlékeztek Albert Flóriánra" - mondta.

A Győr U9-es csapatának edzője, Szabó Attila szerint Pintér valóban odament és beszélt a játékvezetővel, de egyáltalán nem sértő stílusban, hanem normális hangnemben tette ezt.

Közben az MLSZ vezetősége úgy döntött, hogy kommunikációs tréningre küldi Pintér Attilát, a Nemzeti Sport értesülései szerint az egykori kormányszóvivő és televíziós műsorvezető, Batiz András cége foglalkozik majd a szövetségi kapitánnyal.