Vágólapra másolva!
A Pécs 600 ezer, a Debrecen és a Ferencváros 400 ezer forint büntetést kapott szurkolóinak viselkedése miatt a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottságától.

Az OTP Bank Liga múlt hétvégi, első fordulójában a PMFC drukkerei az MTK elleni mérkőzésen - akárcsak a debreceni szurkolók Nyíregyházán - "többször, folyamatosan kiabálták a Palesztinára vonatkozó politikai üzeneteiket, emellett megbotránkozatásra okot adó rigmusokat kiabáltak" - áll a közleményben. A ferencvárosi szurkolók ugyancsak politikai tartalmú üzeneteket kiabáltak Kecskeméten - kár érte, mert volt ártatlanabb, mégis emlékezetes rigmus is.

A Haladás-Újpest találkozóval kapcsolatban a hazaiakra 100, a vendégekre 200 ezer forint büntetést szabtak ki. A Nyíregyháza 100 ezer forintot fizet.

A szövetség jelezte, hogy a pénzbüntetésekből befolyó összeg teljes egészében az MLSZ által létrehozott, a hazai labdarúgás szociális, egészségügyi vagy egyéb okok miatt rászoruló és arra érdemes személyeit támogató Focisegély Alapítványhoz kerül.

A hétvégi fordulóban kiállított játékosok közül Kovács István (Videoton) és Villám Balázs (Dunaújváros) két-két, a ferencvárosi Mateo Pavlovic pedig egy bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.