Vágólapra másolva!
A Magyar Közlöny legfrissebb számában ugyan az MTK stadionja kikerült a Nemzeti Stadionfejlesztési Programból, de a tervek nem változnak, 2016-ra megújul a Hidegkuti Nándor Stadion.

"Hatályát veszti a Nemzeti Stadionfejlesztési Program keretében megvalósítandó egyes labdarúgó sportlétesítmény-fejlesztési beruházások megvalósításával összefüggő közigazgatási hatósági ügyek kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánításáról és az eljáró hatóságok kijelöléséről szóló 15/2014. (I. 30.) Korm. rendelet 3. mellékletében foglalt táblázat 11. sora” - áll a Magyar Közlönyben, és az emlegetett sor az MTK-stadion felújításáról rendelkezik.

Az MTK-szurkolók az internetes fórumokon egyből találgatni kezdtek, mi állhat az eset hátterében, de azóta kiderült, szó sincs arról, hogy ne újulna meg a Hidegkuti-stadion. Szegő Tibor, az MTK kommunikációs igazgatója a Nemzeti Sport Online-nak azt nyilatkozta, hogy a jogszabály-módosítás szerint a létesítményfejlesztés teljes körben az anyaegyesülethez, az MTK Budapesthez került.

Az MTK új Hidegkúti Nándor Stadionjának látványterve Forrás: MTK

" Ez azt jelenti, hogy az építéssel, fejlesztéssel kapcsolatos teljes ügyintézésért már nem a korábban kijelölt BMSK Zrt. felel. A kormány a mostani döntésével az egyesület kapta meg ezt a jogot, ami kedvező döntés a számunkra" - tette hozzá Szegő, aki szerint az újjáépítési folyamat felgyorsulhat, és 2016-ra elkészülhet az új stadion, amelyet a portugál Sporting ellen avatnak majd.

A nagyjából hatmilliárd forintba kerülő újjáépítés három forrásból valósul meg: az MLSZ stadionfejlesztési programjából, a kormány által a Hidegkuti-stadion fejlesztésére szánt összegből, és az egyesület saját forrásából. Az MTK a felújítás idején Kispesten játszik, péntek este így a Bozsik-stadionban fogadja a Debrecent.