Vágólapra másolva!
Gellei Imre, a Magyar Labdarúgó Szövetség szakmai bizottságának elnöke szerint nem lehet megmagyarázni az északírek elleni, 2-1-es vereséggel véget ért Európa-bajnoki selejtezőt.

"Erre az eredményre nincs mentség, ezt a későbbiek során csak lelkesítő bravúrokkal lehet helyrehozni. A közönség türelme azonban egyértelműen fogyni látszik" - mondta kérdésünkre Gellei.

Csányi Sándor MLSZ-elnök azt nyilatkozta Pintér Attila szövetségi kapitány esetleges menesztéséről, hogy ez alaposabb kiértékelést, a szakemberekkel és a játékosokkal folytatott konzultációt kíván.

"Javasolni nem fogunk semmit, csak a tényeket írjuk le, illetve megkérdezem a szakmai bizottság minden tagjának a véleményét, és egy átfogó jelentést adunk le az elnökségnek" - monda Gellei az Origónak. Hozzátette, hogy napokon, de legkésőbb egy héten belül elkészül a jelentés.

Csányi és Pintér a kinevezéskor Fotó: Mudra László - Origo

Az MLSZ utánpótlásprogramjáért felelős szakmai igazgatójának, Kovács Ferencnek is nagyot nyomhat a véleménye a latban, ő így fogalmazott a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában: "Az alaposabb elemzés most az MLSZ elnökségének dolga, nekem nem tisztem beleszólni - ha megkérdeznek, nyilván elmondom a véleményem. Egy biztos, senkit nem megbántva, de nagyon sok múlik azon, hogyan készítek fel egy-egy játékost a fontos mérkőzésre. Ezek edzői, sőt pszichológusi feladatok is."

A játékosok véleményét Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland tolmácsolhatja.