Vágólapra másolva!

A visszaeső Újpest kapta a legnagyobb pénzbüntetést

A versenybizottság két játékos jogosulatlan szerepeltetése miatt egy pont levonással sújtotta az élvonalban újonc Dunaújváros csapatát. A testület döntött a 7. fordulóban a pályák használhatatlansága miatt elmaradt meccsek pótlásáról is, az MLSZ Fegyelmi Bizottsága pedig újabb pénzbüntetéseket osztott, a visszaeső Újpest fizeti a legtöbbet.  

At OTP Bank Liga 7. fordulójával kapcsolatban a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja azt írja, hogy az MVM Paks-Diósgyőri VTK összecsapást már a találkozót megelőző napokban elhalasztották, a Kecskeméti TE és a Győri ETO meccse pedig az 58. percben, 1–1-es állásnál félbeszakadt szeptember 13-án. A versenybizottság döntése értelmében a két mérkőzést október 22-én, 18 órai kezdettel pótolják, illetve játsszák újra a csapatok.

A testület határozata alapján pontlevonással járó büntetést kap a Dunaújváros, mert az augusztus 27-én lejátszott, Ferencváros elleni mérkőzésén Józsi Györgyöt és Orosz Márkot jogosulatlanul szerepeltette.

A Fradi és az Újpest is visszaeső

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága (FEB) szeptember 23-i ülésén a Haladást, mint visszaesőt, 400.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte a Haladás–Videoton FC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók megbotránkoztató rigmusai (az MLSZ, a játékvezetők és a vendég sportszervezet szidalmazása) miatt.

A FEB az Újpest–FTC mérkőzéssel kapcsolatban a hazai szurkolók részéről megbotránkoztató rigmusok bekiabálása (az ellenfél sportszervezet szidalmazása), nagy mennyiségű pirotechnikai eszköz bevitele és használata, rasszista megnyilvánulás (huhogás), az ellenfél gyúrójának fejbe dobása miatt az Újpestet, mint visszaesőt 1.500.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi, továbbá két soron következő hazai NB I-es bajnoki mérkőzésén a Stadion B és D szektorának lezárását rendeli el. A szektorok lezárásának végrehajtását a FEB három hónapra felfüggeszti. Végre kell hajtani a fegyelmi büntetést, ha a sportszervezet a felfüggesztés időtartama, azaz három hónap alatt újabb fegyelmi vétséget követ el.

A bizottság enyhítő körülményként értékelte a rendező sportszervezet vonatkozásában, hogy a rendezők a pirotechnikát alkalmazó szurkolót azonosították és kiemelték. Az FEB enyhítő körülményként értékelte az Újpest büntetésének kiszabásakor, hogy a fegyelmi vétségek megakadályozásra intézkedés történt és a klub a találkozó után közleményben, a nyilvánosság előtt bocsánatot kért szurkolója tettéért.

A FEB az FTC vendégszurkolóinak botrányos rigmusai (az ellenfél sportszervezet szidalmazása) miatt a klubot, mint visszaesőt, 200.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Egyéni szankciók

Három meccses eltiltás kapott Halmosi Péter (Haladás), mert amikor a labda számára nem volt megjátszható, hátulról rácsúszott ellenfele lábára, aki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot. Két meccset kapott Kapunek Kamil (Haladás), mert amikor a labda megjátszható közelségben volt, hátulról rácsúszott ellenfele lábára, aki rövid ápolás után folytatni tudta a játékot. Antal Botond (Diósgyőr) egy soron következő felnőtt bajnoki mérkőzésre szóló eltiltást kapott.