Fantasztikus meccs lesz, élvezzük!

Dzsudzsák Balázs magyar labdarúgó
Hazai pályán mindössze egy ziccerig és egy büntetőig jutott a magyar labdarúgó-válogatott, amely a kapitális hibák miatt 4-1-re kikapott Hollandiától a világbajnoki selejtezők második fordulójában.
Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs számít a szurkolók segítségére a szombati, Románia elleni Eb-selejtezőn, és azt szeretné, ha büszkék lehetnének a csapatra. Az Origónak az elutazás előtt azt is elmondta, mitől különleges az új kapitány, Dárdai Pál mentalitása.

Mit jelent neked, hogy Dárdai Pál zseninek nevezett? Felszabadít, vagy plusz terhet tesz a válladra?

Nagyon megtisztelő, ha egy játékost ilyen jelzővel illetnek, természetesen én is büszke vagyok rá, de azzal is tisztában vagyok, hogy minden egyes nap bizonyitanom kell neki: rászolgálok. Terhet nem hiszem, hogy egy ilyen mondat rakhat az emberre, inkább csak még több erőt és önbizalmat ad.

Milyenek az új kapitány edzései? Min érezni a leginkább, hogy hosszú éveken át a Bundesligában szerepelt?

Pörgős, intenzív edzéseket tartott eddig, nála nincs üresjárat. Szeretné a csapattal megértetni, hogy ameddig az edzés tart, mindenkinek a topon kell lennie. Azt látja ugyanis a legnagyobb hibának, hogy néha nem vagyunk ott fejben elejétől a végéig. A kisugárzása és a mentalitása abszolút pozitív, sokat dicsér, ahogy az a legutóbbi sajtótájékoztatójan is látszott. Szerintem nálunk nem szokás ilyen nyíltan kiemelni a jól teljesítőket. Külföldön viszont igenis így megy, ott az emberbe folyton azt sulykolják, hogy ő a legjobb.

Forrás: © 2012 Mudra László/Mudra László

Jenei Imre azt mondta, a magyarok nem fogják elbírni az 50 ezres román nézősereg által generált hangulatot. Készülsz, hogy rácáfolj erre?

Nem akarok semmiféle nagy dolgot mondani és bárkire is rácáfolni. Felesleges, mindenki azon van, hogy a másiknak üzengessen és ezzel elterelje a gondolatait. Én inkább a csapatra, magamra, és nem a külső információkra összpontosítok. Nagy dolog ilyen stadionban jatszani, azzal foglalkozom, hogy tisztességesen tudjunk lejönni a 90 perc után, és itthon büszkék legyenek ránk.

Hogyan lehet a meccs előtti vegyes érzéseket pozitív energiává változtatni? Ki segít ebben a legtöbbet, a társak, esetleg egy sportpszichológus?

Próbálok a lehető legkevesebbet törődni azzal, hogy úristen, mi lesz kint, mi vár ránk... Egy fantasztikus hangulatú meccs lesz, élvezzük! Ott lesznek a szurkolóink, a stadionban majd ők felveszik a versenyt a hangerőben. A mi dolgunk, hogy megadjuk az alapot nekik, hogy hangosabbak lehessenek. Ilyenkor már nem segít senki, a meccs előtt én sem nagyon beszélek, mindenki magára koncentrál, nem zavarja a többieket.