Vágólapra másolva!
Az MLSZ szervezésében harminc magyar edző utazik a berlini Herthához.

A válogatott szövetségi kapitánya, Dárdai Pál a német klub U15-ös csapatának az edzője, emellett pedig az U9-U17-es korosztályok koordinátora.

A magyar edzők valószínűleg az ő közbenjárására utaznak szerdán a Herthához, és vasárnapig nyílik betekintés számukra a klubnál folyó szakmai munkába. A tanulmányúton elsősorban az utánpótlásban, illetve az akadémiákon dolgozó edzők vesznek részt, írja a Csakfoci.hu.

"Nem kell azt gondolni, hogy nincsenek jó edzők Magyarországon, mert igenis vannak, de az más dolog, hogy valamilyen úton-módon még a válogatott játékosoknak is vannak rossz automatizmusaik, hibáik. Ez biztosan kis korból jön, nem most alakult ki, mert van, aki profi, kint játszik, és ugyanúgy látom, hogy mekkora hibái vannak. Ezeket kis korban lehet beléjük nevelni, képzés során lehet nekik adni, ez nincs bennük. Ha összefognak az edzők és az állam, akkor sok gyerek kezd el focizni, és akkor az edzők is jó munkát tudnak végezni, ha pedig ők jó munkát végeznek, akkor lesznek olyan játékosok, akiknek nem lesznek alaphibáik" - mondta Dárdai a Sport TV Sportgazdaság című műsorának felvételén. Az adást kedden 19 órától lehet megnézni.