Vágólapra másolva!
A Ferencváros stadionjának gyepszőnyege megsínylette, hogy az utóbbi időben folyamatosan játszottak rajta meccseket, ezt a Groupama Arénát üzemeltető Luss Kft. is elismerte.

A Ferenczvárosi C-közép Facebook-oldal kérdésére válaszolt Szekeres Tamás, az üzemeltető ügyvezetője, aki szerint a stadion megnyitása óta, azaz az elmúlt négy hónapban összesen 23 meccs volt a pályán, a Finnország és Oroszország elleni válogatott találkozót hat napon belül játszották le, ezalatt három edzést is tartottak a Groupama Arénában.

Kimagaslóan nagy volt a terhelés

"Ennyi mérkőzést egy év alatt játszanak stadionokban, ez a kimagaslóan nagy terhelés megviselte a gyepet, ennek ellenére a pálya legnagyobb része még jó minőségű. Novemberben, amikor az átlaghőmérséklet 12 fok alatt marad a fű regenerálódása sokkal hosszabb ideig tart, hiszen növekedése megáll. A Groupama Arénában használt fotovoltaikus lámpák a téli regenerálódás folyamatát gyorsítják, de hatásuk heti átlag két mérkőzés esetén kisebb" - válaszolta Szekeres.

Így szoliztatják a gyepet a stadionban Forrás: facebook.com/groupamaarena

A régi Wembley-re is ő figyelt

Az aréna szakmai tanácsadója az a Chris Hague, aki a régi Wembley-ben, a koppenhágai Parkenban és számos más stadionban dolgozott, a pályafenntartás helyettes vezetője pedig Laczkó Zoltán, aki 12 éve golfpályák fenntartással foglalkozik. Kettő állandó karbantartó végzi a munka legnagyobb részét, de a mérkőzések után plusz hat fő ideiglenes karbantartó is segíti a pálya rendbehozatalát - tájékoztatott az üzemeltető.

Szombaton este a Ferencváros a Kecskemétet fogadja a Groupama Arénában.