Vágólapra másolva!
A Ferencváros a mesterhármast szerző Busai Attila vezérletével hazai pályán 4-1-re kiütötte az Újpestet a labdarúgó Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Ligakupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Ferencváros - Újpest 4-1 (4-0)
gól: Busai (12., 21., 30.), Holman (35.), ill Stanisavljevic (82.)

A Groupama Arénában rendezett találkozón mindkét együttes tartalékos összeállításban lépett pályára, amely a vendégeknél okozott nagyobb zavart. A lilák az első félidőt teljesen dekoncentráltan játszották végig, ezt pedig a Fradi csúnyán megbüntette.

Busai Attila az első fél órában tízpercenként lőtt egy gólt, majd Holman révén már 4-0 volt az állás. A szünetben az Újpest rendezte a sorait, de csak a szépítésre futotta az erejükből, illetve egy kis balhéra (videó itt).

A Fradi 4-1-re nyert, így a visszavágó előtt komoly hátrányba kerültek a lila-fehérek.

Stanisavljevic (balra) csak szépíteni tudott, Busai (jobbra) gyorsan eldöntötte a meccset Forrás: MTI/Beliczay László

Nem motiváció egy Fradi-Újpest?

Thomas Doll, az FTC vezetőedzője: "Csodálatos munkát végzett a csapatom, és nemcsak azért, mert négy gólt lőttünk az első félidőben, magával a játék minőségével is elégedett voltam."

Nebojsa Vignjevic, az Újpest vezetőedzője: "Többen nem, játszottak még a Ligakupában, és nem tudtak felpörögni mára. Azt hittem, hogy az, hogy a Ferencváros ellen játszunk, elég motiváció lesz a játékosaim számára, de nem így történt."

Busai Attila: "Az újpest ellen játszottunk, mindegy, hogy a bajnokságban, a Magyar Kupában vagy a Ligakupában, ellenük mindig mindenkinek százszázalékot kell nyújtani. A második félidőben a cserékkel megszakítottuk a játékot, de így is magabiztosan nyertünk."

Kikapott a Videoton és a Győr is, a nap többi mérkőzéséért kattintson ide!