Vágólapra másolva!
Rendkívül nehéz helyzetbe került a másodosztályú Kaposvári Rákóczi. S. Sándor tulajdonost három év börtönre ítélte a szolnoki törvényszék pénzmosásért. Az ítélet még nem jogerős.

A jelenleg NB II-es Kaposvári Rákóczi tulajdonosa, S. Sándor a napokban bizalmi szavazást kért saját maga ellen a klub honlapján. A január 26-ig tartó szavazást "megnyerte", a szurkolók 53 százaléka marasztalja - csakhogy a szolnoki bíróság bűnösnek találta.

A tulajdonost kétrendbeli bűnsegédként elkövetett pénzmosásban találták bűnösnek, és mint visszaesőt három év börtönre ítélték, továbbá ugyanennyi ideig eltiltották a közügyektől.

S. Sándort korábban emberrablás előkészítéséért marasztalták el. A mostani ítélet még nem jogerős, mert a vádlott és ügyvédje enyhítésért fellebbezett, az ügyész viszont szigorításért.

Ráadásul egy korábbi Kaposvár-játékos, Oláh Lóránt felszámolási eljárást kezdeményezett a klubot működtető vállalkozás ellen. Ha a klub nem rendezi a tartozását a focista felé, 45 napon belül elindulhat a felszámolási eljárás, aminek következtében oda lehet a licenc is.

Ehhez képest a Rákóczi honlapján a legfrissebb hír, hogy elkezdték kifizetni a játékosok elmaradt járandóságát, sőt megoldódott az étkeztetésük is. A péntekre tervezett felkészülési meccs "viszont elmarad, ugyanis a bonyhádiak lemondták azt" - írják beletörődve.