Vágólapra másolva!

Felakadtak a szemei, a bíró megmentette

A Nyírgyulaj-Vasló NB II-es futsalmeccsen a bajnokesélyes hazaiak 15-1-re lemosták a sereghajtót, ám az előzmények rányomták bélyegüket a találkozóra.

A pályabejárás után mondták a játékvezetőknek, hogy baj van, valaki rosszul lett a nyírbátori sportcsarnokban - írta a MLSZ.hu.

Bemelegítés közben az egyik, ezúttal be nem nevezett hazai játékos összeesett. Takács István játékvezető azonnal odasietett, és mivel egészségügyi alkalmazott, cselekedett is: stabil oldalfekvésbe helyezte a semmire sem reagáló sportolót.

"Eszméletlen volt, a szemei felakadtak - mesélte Takács. - Arra törekedtem, nehogy lenyelje a nyelvét. Öt-hat percig szólítgattam, diszkréten pofoztam, hogy meggyőződjek: eszméleténél van-e, illetve reagál-e fájdalomingerre. Láthatóan egy kisebb fajta rohama volt, ami izomgörcsben, testének kisebb remegésében nyilvánult meg."

"Közben hívták a mentőket - folytatta. - Úgy tudom, hogy azóta sem lehetett egyértelműen megállapítani, pontosan mit élt át. Nekem gyorsan kellett cselekedni, ami munkámból fakadóan természetes dolog."

Takács István húsz éve dolgozik az egészségügyben, jelenleg a pszichiátriai osztály részlegvezető ápolója Debrecenben, játékvezetői kollégái pedig régóta Műtősnek becézik. A megmentett játékos köszöni, jól van, és hálás a szakszerű beavatkozásért.