Vágólapra másolva!
A Videoton szerződtette Kees Luijckx-ot, akinek közel 200, pontosan 198 mérkőzése van a holland első osztályban, ahol összesen 17 gólt szerzett.

A listavezető székesfehérváriak az őszi szezonban 17 meccsen csupán 6 gólt kaptak, ennek ellenére tovább erősítették a védelmüket a 29 éves holland középhátvéd szerződtetésével. Luijckx az AZ Alkmaar csapatában lett profi játékos, az elmúlt, közel 10 évben hazájában megfordult még az Excelsior, az ADO Den Haag, a NAC Breda és a Roda együttesében, Görögországban pedig a Niki Voloszban játszott.

A holland U21-es válogatottban 20-szor, a holland B-válogatottban 2-szer szerepelt, tagja volt a 2008-as pekingi olimpián résztvevő együttesnek. A Videoton két és fél éves szerződést kötött a holland játékossal, aki szabadon igazolható volt - írja a Vidi.hu.

Burcsa Győző szerint Kees Luijckx nagy fogás Forrás: Vidi.hu

"Végeztem egy kis háttérkutatást is. Felhívtam egykori NAC Bredás csapattársamat, Horváth Gábort, aki nagyon pozitív dolgokat mondott nekem a csapatról és Magyarországról. Maradhattam volna Hollandiában is, például a Bredánál, ahol az alapozást is végigdolgoztam, de most a görög kitérő után még mindenképpen szerettem volna külföldön maradni" - mondta Luijckx.

Már a nemzetközi porondra gondol a Vidi

Burcsa Győző klubigazgató így nyilatkozott róla: "Csaknem 200 mérkőzésen szerepelt a holland élvonalban, méghozzá kezdőjátékosként, tehát stabil, első osztályú futballistáról van szó. Kiemelkedő fizikai adottságokkal rendelkezik, és nem volt komoly sérülése profi karrierje során. Posztja szerint belső védő, de szükség esetén védekező középpályásként is bevethető. Kees Luijckx-ot már a nemzetközi kupaszereplésre való felkészülés jegyében igazoltuk."

A Videoton a télen már szerződtette a macedón Mirko Ivanovszkit a CFR Clujtól, a francia Rémi Marévalt a Maccabi Tel-Avivtól, valamint visszatért kölcsönből Papp Máté, Milan Peric és Zsótér Donát.