Győzelemmel kezdte a tavaszt az MTK

Nagy Tibor Budapest, 2015. február 27.
Nagy Tibor, az MTK (b) és Gévay Zsolt, a Paks játékosa (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának MTK Budapest - Paksi FC találkozóján a fővárosi Bozsik József Stadionban 2015. február 27-én.
MTI Fotó: Illyés Tib
Budapest, 2015. február 27. Nagy Tibor, az MTK (b) és Gévay Zsolt, a Paks játékosa (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának MTK Budapest - Paksi FC találkozóján a fővárosi Bozsik József Stadionban 2015. február 27-én. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A második helyen álló MTK két góllal legyőzte a vendég Paksot a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának péntek esti mérkőzésén.

OTP Bank Liga 18. forduló
MTK Budapest-Paksi FC 3-1 (1-1)
Bozsik Stadion, 1000 néző, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Bese (37.), Pölöskei (60.), Horváth Zs. (88.), illetve Báló (45., 11-esből)
sárga lap: Vukmir (31.), Vadnai (34.), Baki (55.), Horváth Zs. (66.), illetve Báló (64.), Kecskés (72.)

MTK: Groppioni - Nagy T., Baki, Vukmir, Vadnai - Thian, Kanta (Vass, 92.), Pölöskei - Bese, Hrepka (Horváth Zs., 61.), Csiki (Torghelle, 76.)

Paks: Molnár - Kulcsár, Gévay, Rodenbücher, Báló - Könyves (Hahn, 80.), Kecskés, Bertus, Tamási (Balázs, 70.), Bartha - Haraszti (Simon 69.)

A tavaszi első forduló nyitómeccsének első félidejében lényegesen többet támadott és aktívabban futballozott a Paks, de így is a többnyire védekező MTK szerzett gólt szórványos akcióinak egyikéből mintegy tíz perccel a szünet előtt. A pihenőre mégis döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok, mivel a Paks továbbra is kezdeményező maradt, s az egyik támadása végén büntetőt kapott, amit értékesített.

Nagy Tibor és Gévay Zsolt harcol a labdáért Forrás: MTI/Illyés Tibor


A második félidő első tíz percében nem alakult ki látványos játék, aztán az MTK szabadrúgásból vezetést szerzett: Pölöskei bő harminc méterről lőtt kapura, Molnár Péter pedig bevédte a nem túl magasan érkező labdát. A folytatásban sok volt a hiba mindkét oldalon, a Paks birtokolta többet a labdát, de nem tudott komoly helyzetet kialakítani, az MTK pedig a hajrában egy kontratámadásból bebiztosította győzelmét.