Vágólapra másolva!
A dobogós helyekért harcoló Ferencváros egygólos győzelmet aratott az újonc és bennmaradásért küzdő Dunaújváros vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 18. fordulójának a vasárnapi zárómérkőzésén.

A fővárosi csapatnak ez volt az idénybeli tizedik győzelme, míg az újvárosiak tizedszer kaptak ki a szezonban. Az FTC feljött a negyedik helyre a tabellán, míg a Dunaújváros a 15., kieső helyen maradt.

OTP Bank Liga, 18. forduló:
Dunaújváros Pase-Ferencváros 0-1 (0-1)
Dunaújváros, 3200 néző, v: Solymosi
Dunaújváros Pase: Nagy G. - Villám, Farkas, Hidvégi, Csehi - Lázár Zs., Petneházi, Böőr (Jakab, 88.), Papp (Orosz, a szünetben), Nikházi - Eppel (Godslove, 72.)
Ferencváros: Dibusz - Nalepa, Dilaver, Mateos, Ramírez - Varga R. (Nagy D., 72.), Gera, Hajnal (Gyömbér, 67.), Somalia, Lamah (Ugrai, 87.) - Böde
gól: Lamah (32.)

A vendégszurkolóknak kicsivel több mint fél órát kellett várniuk arra, hogy kedvenceik megszerezzék a vezetést, de a Ferencváros addig is uralta a mérkőzést. A 32. percben a dunaújvárosi védelem hathatós közreműködése mellett jutott előnyhöz a fővárosi együttes, a hazaiaknak pedig erre a szünetig nem volt válaszuk.

A második játékrészben jobban kezdett az újvárosi csapat, ám egyenlítésig nem jutott, a folytatásban pedig visszavette a meccs irányítását az FTC, amely többször is a kapufát találta el, aztán a hajrában már leginkább csak az eredmény megtartása volt a célja.