Vágólapra másolva!
Négy hónap után ki kellett cserélni a tavaly augusztusban 13,5 milliárd forintért átadott Groupama Aréna 240 millió forintos játékterét.

Télen újrafüvesítették a pályát, mivel a gyep egy része többször is felszakadt, ezért technológiát kellett váltani.

"Tavaly a helyszínen vetették el és nevelték a füvet, most viszont hengerekben szállították a gyepszőnyeget, ezeket a részeket építették be" - nyilatkozta a Blikknek Vámos Zoltán, a stadiont üzemeltető Lagardere Unlimited Stadium Solutions Kft. egyik ügyvezető igazgatója.

Egy öntözőberendezéshez hasonló lámpasor látja el kellő mennyiségű fénnyel a pálya talaját Forrás: facebook.com/groupamaarena

A Fradi már az új füvön fogja lejátszani a Csákvár elleni Magyar Kupa-negyeddöntőt, és márciusban további négy meccset rendeznek az Arénában, miközben három edzés is lesz benne.

Legújabb technika

Scheer Sándor, az FTC-stadiont építő Market Építő Zrt. vezérigazgatója 2013 áprilisában a Sport TV-nek még azt mondta, a gyepszőnyeg a legújabb technikával készül, a fűmagot a magyarországi klíma sajátosságainak megfelelően fejlesztik ki, és mivel a pályát vetett fű borítja majd, játék közben nem szakadnak fel a gyeptégla-darabok, így a játéktér nem sérül.

2014 novemberében aztán már nem volt túl jó állapotban a gyep, amely nem bírta a nagy terhelést, igaz, négy hónapon belül 23 meccset játszottak a stadionban.