Vágólapra másolva!
A görög válogatott jelenlegi állapotában igazi sötét ló, de így Dárdai Pál csapata legalább magával tud foglalkozni a vasárnapi Eb-selejtező előtt. A kapitány szerint ettől függetlenül a győzelem óriási dolog lenne, ehhez egyszerre három dolognak kell rendben lennie. Dzsudzsák kisebb bokasérülése ellenére is játszani fog.

Némileg vakrepülés lesz a felkészülés, hiszen új edzővel érkeznek a görögök, így nincs értelme videózni a régebbi meccseiket - mondta Dárdai Pál, a válogatott szövetségi kapitánya a vasárnapi Európa-bajnoki selejtező előtt tartott keddi sajtótájékoztatóján. "Kielemezzük az edzőt, de persze nem tudunk úgy felkészülni, mint mondjuk a finnek ellen. Ezért inkább mi is csak magunkkal akarunk foglalkozni" - tette hozzá Dárdai.

A sikernek három összetevője van a kapitány szerint: "Fizikálisan, mentálisan és taktikailag kell felkészülni a mérkőzésre. Ha mindhárom a helyén lesz, elérhetjük a célunkat. Úgy gondolom, a három pont óriási dolog lenne, egy döntetlennel pedig elmondhatnánk, hogy versenyben maradtunk."

"Most nem tudunk úgy felkészülni, mint mondjuk a finnek ellen" Fotó: Polyák Attila - Origo

"Ma kezdődik a közös munka, az első minőségi edzésen kiderül, milyen állapotban vannak a játékosaim. A magyar bajnokság még csak most kezdődött el, van, aki külföldön nem játszik, sérülésből jönnek vissza néhányan, voltak klubváltások, így a következő két napunk azzal telik majd, hogy felmérjük, ki, milyen állapotban van. Ez most a stáb dolga" – mondta a kapitány.

Csak a feleségemé vagyok!

Bár mindenkit a hétfőn közölt német lapértesülés érdekelt, mely szerint a Hertha csak nyárig hajlandó engedni, hogy Dárdai a válogatott mellett is dolgozzon, a kapitány szűkszavúan beszélt erről. "Egyelőre csak annyit mondhatok, mindenhol keményen dolgozom, csak a kezem ügyében levő feladatra koncentrálok. Őszinte leszek, nem tudom, mi van a szerződésemben, ifjúsági edzőként dolgozom a Herthánál, itthon pedig a korábbi kijelentésemnek megfelelően fizetés nélkül, még egy fillért sem vettem fel. Hogy a Hertha azt mondja, az övék vagyok? Nos, én egyedül a feleségemé vagyok" – jelentette ki.


Először úgy beszélt, mint egy gyerek

Elmondta, nehezére esett az átállás, az első találkozáskor úgy beszélt a játékosokkal, mint egy gyerek, mert még németül gondolkodott. Akkor bocsánatot és egy nap türelmet kért, hogy rendbe szedje a gondolatait. "Remek stáb segíti a munkámat, biztos vagyok benne, hogy a meccsre tisztességesen fel fogunk készülni. Sokat segít a közönség, örülök, hogy telt ház lesz az Üllői úton, remélem, igazi ünnepnappá tudjuk tenni a vasárnap estét. Most érzek egy összefogást a magyar futballban, támogat minket a média, szeretnek a szurkolók, ennek az eredménye a hét pont. Közben pedig jó szellemű csapattal dolgozom, nem kell senkit cseszegetnem, mindenki tudja a dolgát, profik a körülmények. Csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle!"

Pintérnek is köszöni

Egy kérdésre válaszolva Dárdai azzal magyarázta a sok rutinos játékos jelenlétét a keretben, hogy nem lát olyan fiatalokat, akiket feltétlenül be kellene hívnia. "A korábbi kapitánynak is meg kell köszönnöm, hiszen a most behívottak közül többen azért rutinosak, mert korábban rendszeresen játszhattak. Erre a rutinra akarok építeni, hiszen a válogatottnál évente csak 6-8 meccs van, itt nem nagyon lehet kísérletezgetni."

Dzsudzsák Balázs: "A görögöknek nagyon kell a három pont" Fotó: Polyák Attila - Origo


Nem komoly Dzsudzsák baja

A játékosok közül Dzsudzsák Balázs a frászt hozta az újságírókra, de aztán gyorsan megnyugtatott mindenkit. "Bokasérülést szenvedtem, egyelőre külön munkát végzek, de úgy tűnik, nem olyan komoly a baj, biztosan pályára lépek a görögök ellen. A görög válogatott igazi sötét ló, új kapitányuk van, azt sem tudhatjuk, milyen felállásban fognak pályára lépni. Nagyon kell nekik a három pont, a döntetlennel nem mennek sokra, úgyhogy biztosan nagyon fognak hajtani."

Stieber Zoltán: Talán a kezdőbe is sikerül bekerülnöm Fotó: Polyák Attila - Origo


Stieberék épp a Herthától kaptak ki

Stieber Zoltán a hétvégén ellenfélként került szembe Dárdai Pál Herthájával. "Sajnos kikaptunk, de annak nagyon örülök, hogy itt lehetek a csapatban. Lovrencsics Gergő sérülésével akár a kezdőbe is bekerülhetek, hiszen jó formában vagyok, jól megy mostanában a játék."

Szalai Ádám: Jólesik a kapitány bizalma Fotó: Polyák Attila - Origo


Szalai próbál formába lendülni

Szalai Ádám elismerte, nehéz időszakot él meg, hiszen keveset játszik a klubjában, a Hoffenheimben. "Sajnos nem megy úgy a játék, hogy ne lehetne lecserélni, de keményen dolgozom, próbálok formába lendülni. A kapitány bizalma nagyon jólesik, igyekszem megszolgálni".

Elek Ákost csapattársáról, Huszti Szabolcsról kérdezték. "Beszéltünk a válogatottról, de azt azért nem mondanám, hogy megpróbáltam visszacsábítani" - mondta a válogatott szereplést 2010-ben lemondó Husztiról.

Húszezer zászlót osztanak szét

A válogatott sajtófőnöke, Sztancsik Tamás bejelentette, 20 ezer zászlót osztanak majd szét a Groupama Arénába kilátogató szurkolók között. Három nappal ezelőtt már eldőlt, hogy telt ház lesz a Fradi-pályán, mind a 22 ezer jegy elkelt.