Az utolsó percekben omlott össze az U21-es válogatott

Az U21-es csapat nem tudta megtartani a vezetését
Vágólapra másolva!
Az Eb-selejtezőre készülő U21-es magyar válogatott Tatabányán játszott felkészülési mérkőzést a skótok ellen, és bár vezetett, végül 2-1-es vereséget szenvedett.

Egy hét alatt a második magyar-skót összecsapásra került sor utánpótlás fronton: vasárnap az U17-es válogatottak találkoztak egymással a Pancho Arénában Eb-selejtező mérkőzésen, csütörtökön pedig az U21-es csapatok mérkőztek meg. Az U21-es válogatott csak ősszel kezdi meg szerepését az Eb-selejtező csoportjában, addig külön készül az 1994-es és az U20-as világbajnokság előtt álló 1995-ös születésű korosztály, Tatabányán az előbbiek léptek pályára.

Az első félidőben komoly helyzet sem volt

Az Mlsz.hu beszámolója alapján találkozó első félidejében egyik csapat sem adta fel a szervezett védekezést, így nem is találtak fogást egymáson a felek. Pontrúgásokból ugyan mindkét oldalon adódott egy-két lehetőség a kapuk előtt, de kijátszott akciók végén nem alakult ki komoly helyzet. A mezőnyben, is kiegyenlített volt a játék.

Az U21-es csapat nem tudta megtartani a vezetését Forrás: Mlsz.hu

A szünetben négy helyen változott a magyar válogatott összeállítása, így a második félidőt már mi kezdtük jobban, és a 62. percben sikerült megszereznünk a vezetést is. Egy pontrúgás után nem tudtak felszabadítani a skót védők, és a két perccel korábban beállt Szenes Bence 15 méteről a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

Vezetés után gyors összeomlás

A folytatásban nemcsak biztosan őriztük az előnyt, de egy-két kecsegtető helyzetet is kialakítottunk, ezek azonban sorra kimaradtak. A skótok a hajrában átvették az irányítást, és a 85. percben addigi egyetlen helyzetüket gólra váltották, egy jobbról érkező beadást követően Lawrence Shankland érkezett a jobb kapufánál, és fejelt közelről a hosszú sarokba (1-1).

Két perccel később Shankland megszerezhette volna második gólját is, de Dániel Csaba védte a közeli fejest. A 91. percben azonban már valóban megszerezte a vezetést Skócia: egy előreívelt labdát Shankland sodort közelről a kapuba, kialakítva az 1-2-es végeredményt.

Magyarország-Skócia 1-1 (0-0)

Magyarország: Nagy Gergely (Dániel Csaba, 76.) - Eperjesi Gábor (Angyal Zsolt, 69.), Baki Ákos (Csató Martin, 69.), Szilvási Péter, Hangya Szilveszter (Jagodics Bence, 46.) - Kocsis Gergő, Márkvárt Dávid (Molnár Gábor, 46.), Lőrinczy Attila (Szenes Bence, 60.) - Bese Barnabás (Pesti Dávid, 46.), Novák Csanád (Ádám Martin, 46.), Sós Bence (Prosser Dániel, 60.)