Tőzsér: Idegenben jobb a magyar válogatott

Tőzsér Dániel, foci
Budapest, 2015. március 29. Tőzsér Dániel (j) és a görög Panagiotisz Kona a labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének F csoportjában vívott Magyarország - Görögország találkozón a fővárosi Groupama Arénában 2015. március 29-én. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Király Gábor úgy érzi, a fociválogatottban annak ellenére is képes kiadni magából a maximumot, hogy a klubcsapatában nem véd, egyúttal nagyon örül, hogy sikerült egy vb-résztvevő csapat elleni meccset kapott gól nélkül lehoznia. Tőzsér Dániel szerint a görögök elleni 0-0-nak mindenképpen örülni kell.

"Nagyon fegyelmezettek voltunk, látni lehetett, hogy ha egyszer hibázunk, akkor azt góllal büntették volna a görögök. Védekezésben nagyon jól dolgoztunk, kicsit támadásban lehetett volna többet. Nem kaptunk gólt egy olyan válogatottól, amely a legutóbbi vb-n még ott volt, és a kapitányváltás után egy felfrissített csapattal mindenképpen győzni szeretett volna Budapesten" – mondta a magyar-görög Eb-selejtező után az Origónak a két nap múlva 39. születésnapját ünneplő Király Gábor.

Reggel már ott vagyok a pályán

A Fulham kapusa Dárdai Pál eddigi négy tétmeccsén háromszor ő védett, miközben a klubjában nem számít első számú kapusnak. Mégsem probléma számára, hogy a kispadról beugorva helytálljon a válogatottban. "Az évek kihozzák ezt az emberből" – válaszolta arra a kérdésünkre, hogyan tud felnőtt meccsek nélkül is formába lendülni. "A meccsek másnapján, reggel már ott vagyok a pályán, és úgy érzem, továbbra is kiadom magamból a maximumot. A Fulhamnél egy U21-es válogatottba meghívott kapust is fel kell építenünk, közben pedig, ha kell, én bármelyik pillanatban be tudok állni."

A görögök ellen szerzett egy ponttal megszilárdította a csoportbeli harmadik helyét a válogatott. Fotó: Szabó Gábor - Origo


Azt is elárulta, hogy örülne a pótselejtezős helynek. "Értékesnek tartom a sebzett görögök elleni pontszerzést, amivel elérhetjük a célunkat, a harmadik helyet."

Mindkét csapatnál rezgett a léc

A szintén az angol másodosztályban, a Watfordban futballozó Tőzsér Dániel jó eredménynek tartja a görögök elleni pontszerzést. "Félig tele van a pohár, mert egy nagyon erős görög csapattal találkoztunk, amelynek egyértelmű, hogy nem a csoport utolsó helyén kellene lennie. A vb-n a csoportukból is továbbjutottak egy éve. Mindkét csapatnál rezgett a léc, tipikus egygólos mérkőzés volt. Örülünk a pontszerzésnek, ezzel a görögök szerintem elszálltak, most pedig jöhet a sorsdöntő finn meccs."

Fotó: Szabó Gábor - Origo


Tipikus kontrázó csapat a miénk

A védekező középpályás szerint nem probléma, hogy még jó pár komoly idegenbeli meccse lesz a válogatottnak. "Sokszor számunkra az idegenbeli játék jobban fekszik – azzal együtt, hogy hazai közönség fantasztikusan biztatott ma is minket –, mert a miénk egy tipikus kontrázó csapat, ma is ezt próbáltuk játszani. A célunk a győzelem volt, ez nem jött össze egy erős csapattal szemben, de ilyen a futball, a pozitívumokat kell kiemelni: nem kaptunk gólt, stabilak voltunk hátul."

A következő Eb-selejtező Helsinkiben lesz a finnek ellen június 13-án.