Vágólapra másolva!
A Nyíregyháza elleni szoros vereség után kiborult a Győr edzője, Miriuta László. A csapat a Quaestor-ügy és az Audi kiszállása után a csőd szélére került, és egyelőre semmilyen jövőképe sincs.

"Senki nem mond nekünk semmit, sem az elnök, sem a sportigazgató. Ha nyolc-tíz napon belül nem történik valami, akkor én is elköszönök" - idézte a Kisalföld a győriek edzőjét.

Miriuta "rendkívül rossz lelkiállapotban" értékelt a meccs után: "Tisztázni kellene a helyzetet, és látni kellene valami jövőképet, mert enélkül nehéz motiválni a játékosokat" - mondta, megjegyezve, mindenkinek szüksége lesz önkritikára, hogy a jelenlegi nehéz körülmények között megtett-e mindent az eredményességért.

"A héten már voltak itt menedzserek az öltözőben, mint Vörösbaranyi József - folytatta. - Beszélgetnek a játékosokkal, de én ezt nem fogom engedni. Ilyen a világon sehol nincs, még ha rossz helyzetben van a csapat, akkor is meg kell próbálni másra gondolni, másnak kell a fejekben lennie. Reggel és este Budapestről ingázom a saját költségemen, mert már nem lakhatok a szállodában. A szurkolóknak sem az jár, amit most kapnak. Ha kell, megy néhány játékos, vagy ha kell, én távozom. Becsülettel dolgozom, vártam, hogy hazajöjjek Győrbe, de ezt nem fogom eltűrni."

Még a talaj is katasztrófa

A kialakult helyzetet rendkívül nehezen viseli a szakember.

"Németországban edzősködtem, Romániában sikeredző voltam. Ami itt történik, ahhoz nem adom a nevem. Itt vagyok egyedül, de én nem vagyok bohóc. Katasztrofális talajú pályán edzünk, két-három hónapja nincs fizetés, és nem látjuk, hogy mi lesz később. Senki nem mond nekünk semmit, sem az elnök, sem a sportigazgató. Azt sem, hogy májusban vagy júniusban jobb vagy rosszabb lesz, megyünk-e a negyedik osztályba. Ha nyolc-tíz napon belül nem történik valami, akkor én is elköszönök" - közölte végső elkeseredésében.