Vágólapra másolva!
Miriuta László, a Quaestor-botrány miatt csődbe jutott Győr edzője adott még egy esélyt Rudolf Gergelynek, akit az MTK elleni vereség után tett ki a csapatból. Miriuta azt mondta, február óta senki nem kapott pénzt a klubnál, és ha az ETO ősszel csak az NB III-ban tud indulni, akkor nem folytatja a munkát.

Miriuta az MTK elleni 2-1-es vereség után azt nyilatkozta, hogy Rudolf Gergelyre a továbbiakban nem számít, mert a bajban csak olyan játékosokra van szüksége, aki teljes intenzitással hajtanak a klubért.

Azóta meggondolta magát, és a Nemzeti Sportnak adott interjúban elárulta, visszaveszi a csapatba Rudolfot. "Mindenkinek jár még egy esély. Emberek vagyunk, vagy nem? Azt mondtam magamban, ha segíteni akar, akkor jöjjön. Jó futballista, a csapatnak szükség lenne rá. A hét eleji szabadnapok után szerda délelőtt találkozunk, akkor leülök vele, mint férfi a férfival, és átbeszélünk mindent. Ha akkor is azt mondja, nem akar játszani, tudomásul veszem" - mondta a Győr edzője.

Miriuta cáfolta, hogy még a kinevezésekor kapott volna 12 millió forintot, azt mondja, a kéthavi béréhez jutott hozzá, de február óta senki nem kapott egyetlen fillért sem a klubnál. Az edző kifakadt a Nyíregyháza elleni 3-2-es hazai vereség után, azt tette szóvá, hogy játékosai már a jövőjükkel kapcsolatban tárgyalnak más klubokkal, de most elismerte, a bizonytalanság miatt megérti őket. "Csak egy edzőnek ezt nem könnyű elviselni - taktikát kidolgozni, hadrendet felállítani, amikor a játékosnak egészen máson jár az esze. Gyalázatos helyzet."

Felmerült, hogy a Győr a következő szezonban csak az NB III-ban indul majd, Miriuta ezzel kapcsolatban azt mondta, nem akar a harmadosztályban dolgozni. "Ennél azért többre tartom magam. Az ETO patinás, nagy klub, biztos vagyok benne, hogy néhány év alatt visszatornázná magát a legjobbak közé. Én addig is szeretnék minőségi munkát végezni, akár Magyarországon, akár Romániában, bárhol a világon."