Nyolc hónap kellett a Győr újabb hazai sikeréhez

Dan Bucsa (Győri ETO), Fiola Attila (Puskás Akadémia), foci
Győr, 2015. április 26. A győri Dan Bucsa (b) és Fiola Attila, a Puskás Akadémia játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójában játszott Győri ETO FC - Puskás Akadémia találkozón a győri ETO Parkban 2015. április 26-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Augusztus óta első győzelmét aratta hazai pályán a Győri ETO FC, amely a labdarúgó OTP Bank Liga 25. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Puskás Akadémia ellen nyert 1-0-ra. A győri csapat legutóbb a hatodik körben gyűjtötte be a három pontot az ETO Parkban.

Eredmény, OTP Bank Liga, 25. forduló:
Győri ETO FC - Puskás Akadémia 1-0 (0-0)
Győr, ETO Park, 1500 néző
v.: Pintér
Győri ETO: Pogacsics - Brdarovszki, Lipták, Lang, Ibánez - Windecker (Pátkai, 53.), Bucsa, Kamber - Rudolf (Mayer, 67.), Priskin, Koltai (Nagy Á., 85.)
Puskás Akadémia: Danilovic - Szélesi, Tar, Kelic, Spandler - Fiola (Szakály D., 62.), Tóth B., Kleinheisler, Harsányi (Zsótér, 42.) - Sallai R. (Tischler, 76.), Lencse
gól: Priskin (64.)
sárga lap: Pátkai (82.), Priskin (83.), Brdarovszki (94.), illetve Kelic (23.), Zsótér (94.)

A többségében fekete pólóban megjelenő győri ultrák a mérkőzés elején demonstráltak súlyos anyagi helyzetbe került csapatukért: a kezdő sípszó után együtt kivonultak a nézőtérről és csak tíz perc után tértek vissza.

A győri szurkolók elhagyják a nézőteret Forrás: MTI/Krizsán Csaba

Az első félidő a Győr mezőnyfölényét hozta, nagy helyzetekig, sőt Rudolf szabadrúgása nyomán egy kapufáig is eljutott, de gólt nem sikerült szereznie. A vendégek a kontratámadásokra építettek, Lencse egy alkalommal ziccerbe került, de Pogacsics bravúrral védett.

A fordulás után ismét kapufát rúgtak a hazaiak, de a felcsútiak is több gólszerzési lehetőséget kidolgoztak, néhányszor csak Pogacsics mentette meg csapatát a góltól. A játékrész derekán aztán, Priskin szépségdíjas bombájával vezetéshez jutott az ETO. A folytatásban felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de több találat már nem esett, így szűk nyolc hónap után ismét nyerni tudott otthon a Győr.

Bucsa és Fiola fejpárbaja Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A Duna TV megszólaltatta a győriek klubigazgatóját, a korábbi kapust, Sasa Stevanovicot, aki azt mondta, kicsi az esély arra, hogy a csapat megkapja a profi licencet. Elárulta, hogy a klub jelentkezett az NB III-as bajnokságba is, a külföldi befektetőkről semmit sem hallott, de bízik abban, hogy város vezetői segítenek a problémák megoldásában.