Vágólapra másolva!
Tőzsér Dániel csapata, a Watford feljutott a Premier League-be, így Gera Zoltán után jövőre ismét lesz magyar játékosa a világ talán legnépszerűbb fociligájának. A 29 éves csapatkapitánynak azért a Parmára is figyelnie kell. Mivel csak kölcsönben szerepel Angliában, az olasz klub csődhelyzete az ő sorsát is befolyásolja: ha megszűnik a Parma, rögtön munkanélkülivé válik. Mégsem aggódik a jövője miatt.

Úgy tűnik, Gera Zoltán tavalyi, birminghami távozása után ismét lesz meghatározó magyar játékosa az angol Premier League-nek. A Watford szombaton 2-0-ra nyert a Brighton otthonában, és ezzel eldőlt, hogy Tőzsér Dániel csapata a Championship első vagy második helyezettjeként biztosan feljutott az élvonalba.

Király Gáborék is besegítettek

A feljutásban a Fulham is segítette Tőzséréket, Király Gábor klubja ugyanis szombaton 4-3-ra legyőzte a Watford nagy riválisát, a mostani harmadik helyezett Middlesbrough-t. "Gabi gratulált a feljutáshoz, én pedig megköszöntem neki azonnal a gratulációt, és azt is, hogy legyőzték a Borót, mert az is kellett a sikerünkhöz" – mondta az Origónak Tőzsér Dániel.

Tőzsér bombagóljai pár másodpercben:

"A meccs után egy spontán bulit tartottunk, bementünk a városba, és szépen, kellemesen megünnepeltük a feljutást. De az igazi nagy partit az utolsó meccs utánra tervezzük, hogy feltegyük a pontot az i-re" – mondta Tőzsér, aki a maga 44 bajnoki meccsével a klub legtöbb alkalommal bevetett játékosa volt a szezonban, még a brazil kapust, Heurelho Gomest is megelőzte.

Akkor sem aggódik, amikor csak csere

Slavia Jokanovic vezetőedző mostanság többször is csak csereként vetette be, de szerinte semmi gond nincs ezzel. "Az edző így döntött, nem kell ennek nagy feneket keríteni, nem volt olyan játékos a csapatból, aki ne ült volna az idény során a kispadon. Én maximálisan elégedett vagyok a szezonommal" – jelentette ki, amikor erről kérdeztük.

Itt aztán van rotáció

A Brighton ellen elég hamar melegíteni küldték a 29 éves játékost, Ikechi Anya helyére már a 26. percben beállt. "Felállást kellett váltanunk, és hál' istennek olyan csapatunk van, hogy minden rendszerhez megvannak a játékosaink: van, aki gyorsabb, van, aki keményebb, van, aki jobb a labdával. Előfordult, hogy egy csapattársam gólt rúgott, a meccs legjobbja volt, aztán mégis a kispadon kezdett, mert utána nem rá volt szükség. A mi keretünk a legerősebb, és sikerült feljutnunk, méghozzá megérdemelten."

Téli szünet nélkül ez gyilkos tempó Forrás: Instagram

A szezont öt remek szabadrúgásgóllal záró Tőzsér állítja, hogy Belgiumban is volt olyan fárasztó a szezon, mint Angliában, mivel a hazai és nemzetközi kupaszereplésekkel, a rájátszással ott is összejött az évi 50 meccs. De azért van, amiben felülmúlhatatlan a 24 csapatos, így 46 fordulóból álló angol másodosztályú bajnokság. "A Championship azért gyilkos, mert semmilyen szünet nincs télen, végig a szerda-szombat ritmusban futballozunk, még karácsonykor és újévkor is."

A Parmához semmi közöm

A 27-szeres magyar válogatott úgy lett a Watford legtöbbször foglalkoztatott játékosa, hogy csak kölcsönben szerepel az angol csapatban. "Ez csak papíron számít kölcsönszerződésnek, én abszolút Watford-játékosnak mondom magam már másfél éve. A Parmához semmi közöm, még a városban sem jártam, sajnos a fizetésemet sem utalják. Ellenben a Watfordnak három csapatkapitánya van, és én vagyok az egyik. Senki nem érezteti, hogy csak kölcsönjátékos lennék."

Kérdésünkre, hogy a Parma és a Watford milyen arányban állja a fizetését, Tőzsér nem válaszolt, mondván, erről nem beszélhet.

OFFICIAL: Tozser Signs For Hornets DANIEL TOZSER has today (Monday) agreed terms on a two-year loan from Parma to...

Posted by Watford FC on Monday, July 7, 2014

A kölcsönszerződése még egy évre szól, de a csődközelben lévő Parma helyzete Tőzsér jövőjét is befolyásolhatja. Menedzsere, Filipovics Vladan szerint valóban bizonytalan a játékos sorsa, májusban derülhet ki, hogy mi lesz: ha valaki megveszi a klubot, akkor érvényben marad a kölcsönszerződés, és Tőzsér Dániel készülhet a Premier League-re. Ha viszont véglegesen csődbe mennek az olaszok, akkor az összes játékos, így Tőzsér is szabadon igazolhatóvá válik – tudatta az Origóval Filipovics.

A Premier League jobban fekszik a stílusának

"A Watford játékosa vagyok a következő szezonra is, így a Parma-üggyel nagyon nem foglalkozom, mert nem az én dolgom, miközben persze szeretném, ha megoldódnának az olasz klub gondjai. Az én részemet teljesítettem azzal, hogy feljutottunk, így most jöhet a pihenés" – mondta minderről a középpályás.

Dárdai Pál magyar válogatottjában is alapember lett Fotó: Szabó Gábor - Origo


Ha esetleg mégis szabadon igazolható lesz, akkor a Watfordnak csak vele kellene megegyeznie, és az elmúlt szezonban történtek alapján nyilván mindkét fél szívesen venné a közös folytatást. Filipovics szerint már csak azért is szép jövő várhat rá a Watfordnál, mert a Premier League jobban fekszik a stílusának, mint a Championship.

A PL nem csúcspont, csak újabb állomás

A Premier League-ben Tőzsérnek a Chelsea a kedvence, a Genk focistájaként a BL-ben is találkozott a londoni csapattal, ahol egy korábbi csapattársa is szerepel: "Drukkolok a Chelsea-nek, hogy bajnok legyen, mivel a csapat kapusával, a volt genki Thibaut Courtois-val jó viszonyban vagyok".

Feljutás ide vagy oda, nem ért egyet azzal, hogy most ért volna a pályafutása csúcsára. "Nem gondolom, hogy ez lenne a karrierem csúcspontja, inkább csak egy következő állomásnak nevezném. Persze, nagyon jó dolog lenne a Premier League-ben szerepelni, de nehéz összehasonlítani, hogy az olasz vagy az angol élvonalban, netán a Championshipben nehezebb-e játszani. Kinek melyik fekszik jobban, kinek melyik az érdekesebb, focistája válogatja."

Az arany kell a tökéletes szezonhoz

Nem is szólva arról, hogy Belgiumban 2011-ben a bajnokcsapat tagja volt. "A Genkkel nyertünk annak idején belga bajnokságot, az a szívem csücske, de ez a mostani feljutás is sokat számít. Tényleg nagyon jó érzés, boldog vagyok, de amit még szeretnénk elérni, hogy meg is nyerjük az angol másodosztályt. Ehhez szombaton le kell győznünk hazai pályán a Sheffield Wednesday-t, tehát a saját kezünkben van a sorsunk. Ha ez összejön, akkor tökéletes szezonnak nevezném a mostanit."