Vágólapra másolva!
Félbe kellett szakítani a Répcevis–Csapod megyei harmadosztályú focimeccset, mert megütötték a bírót.

Félbeszakadt a Répcevis-Csapod megye III-as bajnoki, miután az első félidő végén a vendégek kapusa buktatta a kapura törő ellenfelét. A játékvezető büntetőt ítélt, "ami után a reklamáló kapus megütötte őt" - idézi a Kisalföld a Bozsoki Andrást, a Répcevis elnökét. - A játékvezető nem tehetett mást, egyből lefújta a mérkőzést."

Bozsoki aztán megóvta a sporit a csapodiak haragjától: "Mivel én jobban ismerem a környéket, segítettem a pályát biztonságban elhagyni a bíróknak. El is kísértem egy darabig őket. Elkerültük a főutcát, ahol talán összefuthattak volna a csapodiakkal, s végül Ausztrián keresztül jutottak haza, ha jól tudom, Harkára és Sopronba."

Ám minden rosszban van valami jó, ebben az esetben "a játékvezetők még kilométert és időt is spóroltak a nem tervezett, sógoroknál tett kiruccanással", ahogy a Kisalföld írja, ugyanis Répcevis közvetlenül a határ mellett található.

Szinte hergelte

Csapodi részről Németh László szakosztályvezető szerint a bíró "sorozatosan tévedett, leginkább a mi kárunkra. A partjelző pedig szinte hergelte a közönséget, a szurkolóinkat és az egész kispadunkat. A bíró a vitatott tizenegyesnél előbb sárga lapot mutatott fel a kapusunknak, majd elővette a pirosat is. Ezt látva a játékosunk elvesztette a fejét, és én úgy tudom, ki akarta ütni a kezéből a lapot, de eltalálta a játékvezető szemüvegét."

"A tettlegesség akár még büntetőjogi felelősségre vonással is járhat - jegyezte meg Kovács Péter, a megyei játékvezetői bizottság elnöke. - Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaságért nemrég egy futballista közel háromszázezer forintos büntetést kapott."