Vágólapra másolva!
Dárdai Pál kihirdette a Litvánia és Finnország ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott keretét. A keretben egy fontos változás van: bekerült az utóbbi időben az MLS-ben remek formában játszó Németh Krisztián. 

A magyar válogatott június 5-én Debrecenben fogadja Litvániát barátságos mérkőzésen, majd 13-én (18 órakor) Finnországban játszik nagyon fontos Eb-selejtezőt a házigazda ellen. Ott van az együttesben Szélesi Zoltán is, aki legutóbb 2010-ben, az angolok elleni barátságos meccsen lépett pályára a címeres mezben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapjának beszámolója alapján a litvánok elleni, Debrecenben sorra kerülő felkészülési mérkőzésen klubkötelezettségei miatt még nem lehet ott három légiós, az FC Sionnal Svájci Kupa-döntős Vanczák Vilmos, valamint a lengyel felsőházi rájátszásban érdekelt Guzmics Richárd és Kádár Tamás, de a finnországi selejtezőn már számít rájuk Dárdai Pál.

A magyar keret

Kapusok: Király Gábor (Fulham), Dibusz Dénes (Ferencváros), Bogdán Ádám (Bolton)
Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Szolnoki Roland (Videoton FC), Juhász Roland (Videoton FC), Lang Ádám (Győri ETO FC), Pintér Ádám (Levadiakosz), Leandro (AC Omonia Nicosia), Forró Gyula (Újpest FC), Szélesi Zoltán (Puskás Akadémia)
Középpályások: Tőzsér Dániel (Watford), Gera Zoltán (Ferencváros), Varga József (DVSC-TEVA), Simon Ádám (Videoton FC), Stieber Zoltán (Hamburger SV)
Támadók: Varga Roland (Ferencváros), Simon Krisztián (1860 München), Nikolics Nemanja (Videoton FC), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Szalai Ádám (1899 Hoffenheim), Priskin Tamás (Győri ETO)

Juhász Roland szereplése egyelőre kérdéses, a Videoton védője sérüléssel bajlódik, és még nem tudni, hogy megkezdheti-e a kerettel a litvánok elleni meccset megelőző edzőtáborozást. A szövetségi kapitány továbbra sem számolhat a hosszabb ideje sérült Lovrencsics Gergő, Korcsmár Zsolt, Hajnal Tamás hármasra, míg Elek Ákos azért nem tagja a csapatnak, mert a finnek elleni selejtezőn sárga lapos eltiltását tölti.