Vágólapra másolva!
A pápai önkormányzat úgy döntött, hogy megszünteti az együttműködést az NB I-ből kiesett labdarúgócsapattal. Az új klub a fiatalokra épít majd, és a licencügy miatt várhatóan a megyei harmadosztályban kezdhet új életet. A 800 milliós stadionfelújítási támogatást a polgármester szerint a pápai stadion így is megkapja.

Áldozó Tamás pápai polgármester azt követően javasolta a szerződés felbontását, hogy kedden másodfokon is elutasította az MLSZ az Új Lombard Kft. licenckérelmét, így nem indíthat csapatot sem az első, sem a másodosztályban.

Kedden kiderült, a Győri ETO FC, a Kecskeméti TE, a Nyíregyháza Spartacus, a PMFC-Matias és az amúgy is kiesett Lombard Pápa Termál FC sem kapta meg az élvonalbeli induláshoz szükséges licencet.

A városvezető azt mondta, hogy a pápai önkormányzat és az Új Lombard Sport Kft. között kötött támogatási és együttműködési szerződésben szerepel, hogy a Lombard akkor teljesíti a szerződés feltételeit, ha a csapat az első vagy a másodosztályban szerepel. "Július elsejétől erre az Új Lombard Kft.-nek nem lesz lehetősége, ezért indítványozni fogom, hogy ezt az együttműködési szerződést a képviselő-testület szüntesse meg" - idézte az InfoPápa.hu Áldozó Tamást.

A polgármester szerint a pápai focit a "széles alapokon álló" utánpótlásból fogják újjáépíteni.

Kérdés, hogy az Új Lombard Kft. talpon tud-e maradni, a polgármester szerint erre nincs sok esély. Ha nem, akkor a legmagasabb osztály, ahová az MLSZ besorolhat egy új labdarúgócsapatot, az a megyei harmadosztály, vagy ha ennek a bajnoka nem vállalja a megye 2-es szereplést, akkor a megyei másodosztály.

Egy jó ideig biztosan nem lesz Győr-Pápa mérkőzés az NB I-ben Fotó: Polyák Attila - Origo

Az új pápai csapatot egyesületként kívánják létrehozni, melynek az egyesület tagjai lesznek az irányítói. "Úgy gondoljuk, hogy a pápai értékekhez nyúlva példaértékű labdarúgó-egyesületet lehet felépíteni, olyat, melyhez szívesen csatlakoznak majd támogatók és szurkolók is. Az az érv, hogy a pápai csapatban nincsenek pápai játékosok, megszűnik, ezért ezentúl akit ez tartott vissza a Perutz Stadion látogatásától, ősztől várjuk a bajnoki mérkőzéseken" - tette hozzá a polgármester.

Így is lesz stadionfelújítás

Áldozó Tamás elmondta, nincs információja arról, hogy jelenlegi helyzet hatással lenne a 800 millió forintos stadionfelújításra. "A stadionfelújítás kormányhatározatban szerepel, melynek módosítását a kormány nem kezdeményezte, de természetesen mások fejével nem tudok gondolkodni, ezért ennek a lehetőségét nem tudom kizárni.

A Lombard 2004-2005-ös idényben szerepelt először Pápán. Azóta 329 meccsen 110-szer győzött, 75-ször döntetlent játszott és 144 vereséget szenvedett, rúgott 393 gólt és kapott 485-öt. A csapat összesen 405 pontot szerzett - emlékeztetett az InfoPápa.hu.