Visszatérhetnek az újpesti ultrák

Budapest, 2014. szeptember 21.
Az Újpest szurkolótábora a ferencvárosi kapu mögött a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2014. szeptember 21-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Budapest, 2014. szeptember 21. Az Újpest szurkolótábora a ferencvárosi kapu mögött a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Újpest FC - Ferencváros mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2014. szeptember 21-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Újpest FC hivatalos álláspontja szerint szurkolóinak nem lesz kötelező a továbbiakban a szurkolói kártya használata.

"Szeretnénk kiemelni ugyanakkor, hogy a jogszabályi háttér nem változott: a mérkőzésre kilátogató, szurkolói kártyával nem rendelkező nézők a továbbiakban személyes adataik regisztrálása után tudnak belépőt vásárolni" - áll a klub közleményében.

A már kiváltott plasztikkártyákat továbbra is tudják használni tulajdonosaik, nekik a gyorsabb ügyintézés érdekében külön pénztárt biztosít az Újpest.

Visszatérhetnek az ultrák Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Tihanyi Máté újpesti ultraszurkoló a kártya bevezetése óta nem jár meccsekre, de visszatér így, hogy eltörölték a kártyát. "Csányi Sándor azt mondta, kölcsönös bizalomra van szükség - kezdte az origónak. - Én megpróbálkozom vele, visszamegyek a stadionba, de

ha ugyanúgy csendben kell ülnünk, mintha szurkolói kártyánk lenne, ha bűnözőnek fognak bennünket titulálni csak azért, mert begyújtottunk három tüzet, ismét bojkottálni fogom a meccseket.

Kicsit tartok attól, hogy arra megy ki az egész, hogy beengednek bennünket, jól megbüntetnek, és elmondhatják majd, hogy csőcselék vagyunk."

A válogatott meccseken sem kell kártya

Az Újpest azután dönthetett így, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség szerdán bejelentette, hogy a továbbiakban nem teszi kötelezővé a drukkerek jó része által kifogásolt szurkolói kártya használatát. A válogatott meccsein nem kell majd a kártya, a klubok pedig maguk dönthetik el, hogy megkövetelik-e a kártya használatát.