Vágólapra másolva!
A magyar válogatottat elhagyó Dárdai Pál szerint nélküle is kijut a csapat a 2016-os Eb-re. Elfogadja a klubja döntését, örül, hogy legalább tiszta lesz a helyzet mostantól.

Csak a Hertha! – ez a címe a Hertha BSC hivatalos internetes oldalán hétfő délután megjelent közleménynek, melyben a berlini klub bejelenti az MLSZ által már korábban közölt hírt: Dárdai Pál, a Hertha vezetőedzője a továbbiakban nem dolgozhat a magyar válogatott szövetségi kapitányaként.

Teljes koncentráció kell

Eszerint a döntés egy Dárdai és Michael Preetz sportigazgató közötti "konstruktív beszélgetés" nyomán született meg. "Dárdai Pál vezetőedzői tevékenysége teljes koncentrációt és elkötelezettséget kíván" - idézi a közlemény Preetzet, míg Dárdaitól azt emeli ki, hogy elfogadja és tiszteletben tartja a Hertha döntését, és örül a tiszta helyzetnek.

Az utolsó lépést nélküle kell megtenni. Forrás: Hertha BSC


"Mindig mondtam, hogy magyar a szívem, otthon mindenki tudja, mennyire szeretem a hazámat és milyen fontos volt számomra, hogy a válogatottat segíthetem. (...) Hiszek benne, hogy felépítettünk egy jó szerkezetet, amire lehet a jövőben építeni.

Meggyőződésem, hogy Magyarország kijut az Európa-bajnokságra" – idézi a közlemény a magyar szakembert.

A válogatott Dárdai érkezése óta tétmeccsen nem szenvedett vereséget.

Döntetlent játszott a románokkal Bukarestben, a görögökkel itthon, megverte idegenben a Feröer-szigeteket, oda-vissza Finnországot. Jelenleg a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll a selejtező csoportjában, az egyenes kijutást érő második helytől két pontra.

Az utód az MLSZ tavasszal kinevezett sportigazgatója, az U20-as válogatottal a vb-n a nyolcaddöntőig jutó Bernd Storck lesz. A részletekről itt olvashat bővebben.