Az FTC hazazavarta a szurkolóit Szarajevóból?

FTC, Ferencváros, szurkolók, foci
Budapest, 2015. július 9. A Ferencváros szurkolói a labdarúgó Európa Liga-selejtezőjének első fordulójában játszott Ferencváros - Go Ahead Eagles zártkapus, visszavágó mérkőzés idején, a budapesti Groupama Aréna előtt 2015. július 9-én. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
Szurkolói hírek szerint a Fradi ultrái elutaztak Boszniába, de hiába akarta őket beengedni a stadionba a Zeljeznicar biztonsági személyzete, a klub végül megakadályozta, hogy bejussanak. A szurkolók így nem láthatták, ahogy csapatuk kilátástalan játékkal kiesik az Európa Ligából. 

Miután az MLSZ visszavonta a kötelező szurkolói kártyákra vonatkozó rendeletét, a Ferencváros szurkolói nyílt levélben fordultak klubjuk vezetőségéhez, hogy legalább idegenben engedje őket szurkolni. A Kubatov Gábor vezette klub válasza az volt, hogy a szarajevói, Zeljeznicar elleni meccsre is csak szurkolói kártyával lehet jegyet venni.

Az ultrák ennek ellenére kb. 250-en elindultak, és időben oda is értek a csapatuk Európa Liga-selejtezőjére, de a stadionba már nem jutottak be, pedig a Zeljeznicar hajlott rá, hogy beengedje a magyar szurkolókat, hiszen alig félház volt az arénában.

A bosnyákok beengedték volna őket

A helyi rendőrök és rendezők annak ellenére segítőkészen viselkedtek, hogy Sneider Tamás jobbikos országgyűlési képviselő szerint a boszniai konzult a Ferencváros figyelmeztette, "magyar futballhuligánok rendbontásra készülnek, hamisított jegyekkel készülnek bejutni a stadionba, a rendbontás elkerülése végett célszerű lenne megakadályozni a bejutásukat a városba".

Most is a stadionon kívül rekedtek Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A fentieket a politikus saját Facebook-oldalán tette közzé, majd odaszólt egy keményet Kubatov Gábor FTC-elnöknek is.

Győzzenek a magyarok!A labdarúgó Európa-liga 2. selejtezőkörében a Debrecen a Skonto Rigát (lett) fogadja, míg a...

Posted by Sneider Tamás on Thursday, July 23, 2015

A Fradimob tudósítása szerint a rohamrendőrök egy fanzone-szerű helyre kísérték a Fradi-tábor tagjait, és próbáltak megoldást találni a problémára. Az UEFA ellenőre nem vállalta a felelősséget, azt mondta, döntsön a FTC, bemehetnek-e a szurkolók, akik közel 600 km-t utaztak a csapatukért. Az egyeztetés közben még az is szóba került, hogy egy semleges szektort nyitnak meg a magyar szurkolóknak, de hiába kilincseltek a bosnyák szurkolók is, a döntés Kubatovék kezében maradt.

Nincs alku!

A vezetőség végül úgy döntött, a különleges helyzetben sem enged a szurkolók nyomásának, és nem engedélyezte, hogy bemenjenek a stadionba. A Fradimob tudósításában megköszönte a helyiek segítségét, majd elindult haza.

Talán jobb is, hogy nem látták Forrás: MTI/EPA/Fehim Demir

Próbáltuk elérni Volly Györgyöt, az FTC kommunikációs igazgatóhelyettesét, de a bosnyák mobilszolgáltatás miatt nem tudtunk beszélni vele. Szót kért viszont Wintermantel Zsolt újpesti polgármester.

Az FTC minden egyes NB1-es vereségének örülök. Szívből! Ha a Magyar Kupában kikapnak nevetek. Hangosan. Amikor mi verjük...

Posted by Wintermantel Zsolt on Thursday, July 23, 2015

A Ferencváros kilátástalan játékkal, kettős vereséggel búcsúzott az Európa Ligától, a Zeljeznicar 2-0-ra nyerte meg a szarajevói meccset, és összesítésben 3-0-lal ütötte ki a magyar bajnoki ezüstérmest.