Vágólapra másolva!
Stieber Zoltán úgy döntött, a mellőzés egyelőre marad Hamburgban, és megküzd a helyéért.

A magyar válogatott szempontjából nem túl biztató jel, hogy a Bundesligában szereplő játékosaink mellőzve vannak, Szalai Ádám a Hoffenheimnél, Stieber Zoltán pedig a Hamburgnál nem tudja beverekedni magát a kezdőbe, sőt a keretbe sem.

Szalait a német lapok összeboronálták már korábbi csapatával, a Mainzcal, Stieberrel kapcsolatban pedig a másodosztályú Düsseldorfot és Kaiserslauternt emlegették, de utóbbi már eldöntötte, nem távozik.

"Így alakult. Az már biztos, hogy a Hamburgban maradok. Voltak érdeklődők, de a klub nem akart megválni tőlem, ezért közösen úgy döntöttünk, hogy itt folytatom" - nyilatkozta Stieber a Nemzeti Sportnak arra a kérdésre, hogy mi áll a mellőzése hátterében.

A válogatott is profitálna abból, ha Stieber visszaküzdené magát a kezdőbe Forrás: MTI/Kovács Tamás

A finnek elleni helsinki Eb-selejtezőt nagy góljával eldöntő szélső azt mondta, tavaly nyáron, amikor a Hamburghoz került, akkor sem volt könnyű helyzetben, de akkor végül sikerrel megküzdött a helyéért, és végül 25 meccsen 3 góllal és 3 gólpasszal segítette csapatát.

"Az előző szezon öröksége errefelé nem jelent semmit, a nyáron mindenki nulláról indul. De nincs pánik. Végzem a munkámat szépen csendben, nem akarok hangzatos kijelentéseket tenni, az meg főleg nem vallana rám, ha a saját klubomra szólnék rosszat" - mondta a 26 éves játékos, aki a korábbi pozitív élményeit felidézve igyekszik leküzdeni a mostani nehézségeket.