Cselkirályt igazolt a Videoton

Asmir Suljic (Újpest), Filip Holender (Honvéd), foci
Budapest, 2015. augusztus 15. Asmir Suljic, az Újpest (elöl) és Filip Holender, a Honvéd játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 5. fordulójában játszott Újpest FC- Budapest Honvéd mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban 2015. augusztus 15-én. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Az Újpest FC-ből erősített a Videoton labdarúgócsapata, a bajnoki címvédő háromlves szerződést kötött az NB I legjobban cselező játékosának tartott bosnyák szélsővel, Asmir Suljiccsal.

Suljic 1991. szeptember 11-én Srebenicában született, 2010-ben szerződtette az FK Sarajevo, ahonnan 91 tétmérkőzésen szerzett 15 gól után igazi közönségkedvencként távozott Újpestre a 2013-2014-es szezon elején.

Első újpesti szezonja végén Magyar Kupa-győzelmet ünnepelt, a tavalyi évadban pedig 270 kísérletből bemutatott 180 sikeres cselével magasan az élvonal legjobban cselező játékosa lett.

Asmir Suljic még újpestiként harcol a labdáért Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

"Nagy lépés ez a karrieremben, több klub is érdeklődött, de úgy éreztem, hogy a Videoton számít rám a legjobban, biztos vagyok benne, hogy jó döntést hoztam. Tisztában vagyok vele, hogy kemény harc vár rám a csapatba kerülésért, jól ismerem a keretet, de nem félek ettől, minden edzésen száz százalékot nyújtok majd, hogy a kezdőben számítsanak rám" .- mondta a szélső a klub honlapján.

"Suljic remek teljesítményére több külföldi klub is felfigyelt. Úgy gondolom, hogy még rengeteg fejlődési potenciál van a játékában, biztos vagyok benne, hogy itt kiteljesedik a pályafutása. Személyében mindkét szélen bevethető labdarúgó érkezett, akit akár ékként is lehet alkalmazni, kreatív, kezdeményező stílusa pedig hamar pozitív hatással lesz a csapat játékára" - nyilatkozta a Videoton sportigazgatója, Kovács Zoltán.