A játékosokat és az utódját gyalázza a kirúgott Vidi-edző

Bernard Casoni, a Videoton FC vezetőedzője csapatának a fehérorosz BATE Boriszov ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik fordulójában játszott visszavágó mérkőzésén Boriszovban 2015. augusztus 5-én.
Boriszov, 2015. augusztus 5. Bernard Casoni, a Videoton FC vezetőedzője csapatának a fehérorosz BATE Boriszov ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőinek harmadik fordulójában játszott visszavágó mérkőzésén Boriszovban 2015. augusztus 5-én. (MTI/EPA/Taccjana Zenkovics)
Vágólapra másolva!
Bernard Casoni indulatosan válaszolt a sportnapilap megkeresésére, a Videotontól két hónap után kirúgott francia edző a játékosoknak és utódjának is odaszúrt egy keményet. A tíz meccsből kettőt nyerő szakember szerint könnyű az edzőt hibáztatni. 

„Azért, ami a Videotonnál történt, nem vállalom a felelősséget. Nem én hibáztam, nem én engedtem el a kulcsjátékosokat és nem én csaptam be a szurkolókat. Ha bűnbakot keresnek, rossz helyen kopogtatnak. Elment a gerinc, távozott Juan Calatayud a kapuból, Sándor György a középpályáról és Nikolics Nemanja a csatársorból, ekkora veszteséget egyetlen klub sem élne meg könnyen – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Casoni.

A francia edző távozása után Pető Tamás is odaszólt egyet Casoninak, mondván, pár nap alatt kell hónapok munkáját bepótolnia a csapattal. „Mondanék most erre egy cifrát, de inkább visszafogom magam. Ki ez a Pető Tamás?! Hol dolgozott, milyen szakmai múltja van, hogy engem kritizál?! Aki egy NB III-as együttest dirigált, és azt is rövid ideig, legyen inkább szerény. Tanuljon, képezze magát, tegyen le valamit az asztalra, és akkor majd komolyan veszik a szavait.

Nem válogatta meg a szavait Forrás: MTI/EPA/Taccjana Zenkovics

Casoni nagyon belejött a gyalázkodásba, a végén még a Vidi két magyar sztárjának, Gyurcsó Ádámnak és Kovács Istvánnak is beszólt egy velőset.

„Nem akarok megbántani senkit, de középszerű futballisták. Még Magyarországon is. Alaposan túlértékelték őket, ám ezt az idő úgyis bizonyítja.”