Böde csodagóljával verte az Újpestet a Fradi

Budapest, 2015. szeptember 12. A ferencvárosi Michal Nalepa (b) és az újpesti Balázs Benjámin (j) a labdarúgó OTP Bank Liga 8. fordulójában játszott Újpest FC-Ferencváros mérkőzésen a Szusza Ferenc Stadionban, 2015. szeptember 12-én. Újpest FC-Ferencváros 1-2. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A Ferencváros 2-1-re győzött Újpesten a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában, szombaton, ezzel klubtörténeti rajtot produkált a bajnokságban. A Fradi csaknem fél évszázada kezdett ilyen jól, mint most: nyolc győztes mérkőzést számláló bajnoki rajtot legutóbb 48 éve, 1967-ben ünnepelhettek.

OTP Bank Liga, 8. forduló:
Újpest FC - Ferencvárosi TC 1-2 (1-0) - Élő közvetítésünk
Szusza Ferenc Stadion, 8500 néző, v: Kassai
gólszerzők: Diagne (4.), illetve Böde (78., 89.)
sárga lap: Mohl (38.), Kálnoki Kis (69.), illetve Nalepa (58.), Dilaver (74.), Ramírez (90. a kispadon)

Újpest: Balajcza - Heris, Litauszki, Kálnoki Kis - Mohl, Balázs B. (Nagy T., 72.), Sankovic, Balogh B. - K. Hazard (Nagy G., 60.), Andric (Filkor, 58.), Diagne

FTC: Dibusz - Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez (Busai, 77.) - Nagy Á. (Sesták, 65.), Gera Z. - Varga R. (Radó, 59.), Hajnal, Lamah - Böde

Az Újpest Balogh Balázs szöglete után az élete harmadik magyar élvonalbeli meccsét játszó szenegáli csatár, Diagne Mbaye révén a mérkőzés elején megszerezte a vezetést. A várakozásokkal ellentétben a folytatásban elmaradtak a ferencvárosi rohamok, a hazaiak támadásépítése tűnt összeszedettebbnek, de ez ígéretes helyzeteket csak a hajrában eredményezett, és akkor is kimaradtak.

Michal Nalepa és Balázs Benjámin küzd a labdáért Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A szünet után beleerősített az FTC, ám ez eleinte csak mezőnyfölényben mutatkozott meg. A hazai drukkerek görögtüzeket gyújtottak, és hanggránátokat robbantottak Dibusz Dénes kapuja mögött, ezért a tizenhatos sűrű ködbe borult, de Kassai Viktor játékvezető nem szakította félbe a játékot.

Böde lerendezte a derbit

Néhány ferencvárosi helyzet után a góllövőlistát vezető Böde Dániel szezonbeli kilencedik találatával egyenlítettek a vendégek, majd a tizedik góljával az utolsó előtti percben a győzelmet is megszerezték. Böde különösen a második gólnál alakított nagyot, félfordulattal, a levegőben úszva talált be.

Nagy küzdelem folyt a pályán Forrás: MTI/Bruzák Noémi

Az FTC az előző idényt is hozzászámítva immár legutóbbi 28 bajnoki találkozóján nem kapott ki, győzelmi szériája pedig 11 mérkőzés óta tart.