Vágólapra másolva!
A háromszoros bajnok Schumann Péter mindkét lábát le kellett vágni egy betegség miatt. Erős fantomfájdalmai vannak, egyelőre műlábakat sem kaphat.

Az elmúlt években Schumann Péter, az Újpest háromszoros bajnok korábbi futballistája mindkét lábát térd alatt amputálni kellett egy rejtélyes betegség miatt – írja a Blikk.

Az első műtét tíz éve volt

A 61 éves egykori védő jelenleg is kórházban fekszik, nagyon erős fantomfájdalmai vannak, és lelkileg is összetört. Az egyik lábát még tíz éve kellett levágni, most augusztusban amputálták a másikat. Volt csapattársa, Jurácsik Mátyás szerint az orvosok azt mondták,

muszáj végrehajtani a beavatkozást, különben Schumann vérmérgezést kapna.

Az UTE Baráti Kör próbál segíteni a klub korábbi játékosán, de ahhoz, hogy a nagyjából kétmillió forintba kerülő műlábakat gyűjtéssel meg tudják venni neki, előbb fel kell épülnie. Borsche Gábor, az UTE Baráti Kör elnöke szerint ez még egy évig eltarthat.

Schumann Péter (jobbról a második) egy 2013-as, az Újpest Facebook-oldalára feltöltött képen. A bal szélen Törőcsik András, középen Fekete László Forrás: Facebook