A magyar csapat nem mehet bele ilyen adok-kapokba

gera zoltán magyar fociválogatott
Hungary's national team midfielder Zoltan Gera listens to their nathional anthem prior to the UEFA 2016 European Championship qualifying round Group F football match Hungary vs Faroe Islands at the Groupama Arena in Budapest on October 8, 2015. AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
A magyar válogatottnak nem szabad felvállalnia az ilyen nyílt játékot, ragaszkodni kell a fegyelmezett védekezéshez - mondta Gera Zoltán a görögök elleni pireuszi verségről. Elek Ákos viszont örül, hogy szép támadásokat vezettek, szemben a románok elleni meccsel, amikor "kettőt nem passzoltak" egymáshoz.

"A reménykedés napjai következnek. Nagyon bízom abban, hogy kedvezően alakulnak a mérkőzések, de ha nem, akkor pótselejtezőt kell játszani. Nagyon sajnálom, hogy nem értük el a második helyet, de összességében elégedettek lehetünk a harmadik pozícióval" – mondta Gera Zoltán vasárnap késő este, a 4-3-ra elvesztett görögországi Eb-selejtező után az MTI tudósítójának.

A magyar válogatott középpályása hozzátette,

nem szabad beleélni magunkat abba, hogy meglesz a legjobb harmadik hely, mert akkor nagy lehet a csalódás,

így ő a maga részéről pótselejtezőre készül.

A ferencvárosi játékos úgy látta, frissebbek voltak a görögök, mert több változás volt a csapatukban a három nappal korábbi meccshez képest, mint a magyarban. Azt is mondta, szerinte kiderült, hogy ha a nemzeti magyar válogatott belemegy az adok-kapokba, abból nem jön ki győztesen, ezért nem szabad felvállalni az ilyen nyílt játékot.

Gera visszatérne a biztos védekezéshez Forrás: AFP/Ferenc Isza


"Nekünk az a stílusunk, hogy zártan, fegyelmezetten védekezünk, és a kínálkozó lehetőségeket, ami azért nem sok van egy meccsen, ki kell használni. A tíz mérkőzés alapján azért látszik,

– mondta Gera, akit Dzsudzsákkal együtt azért cserélt le Bernd Storck szövetségi kapitány, mert sárga lap esetén eltiltás miatt nem léphetett volna pályára az esetleges pótselejtező első felvonásán.

Tudták, hogy áll a román meccs

A Kínában légióskodó Elek Ákos elárulta, a félidőben már tudták, hogy a románok két góllal vezetnek a Feröer-szigeteken, ennek ellenére győzelemre játszottak a második félidőben, noha tulajdonképpen így tét nélkülivé vált a találkozó. Szerinte annak ellenére, hogy négy gólt kapott a csapat, játékban az egyik legjobb meccse volt.

"Összehasonlítva a budapesti, románok elleni meccsel, amelyen kettőt nem passzoltunk egymáshoz,

Ezúttal sokszor kerültünk a rivális mögé, és kifejezetten stílusos támadásokat vezettünk" – jelentette ki Elek. Azt mondta, összességében elégedett a magyar csapat szereplésével, hiszen az első forduló Észak-Írországtól elszenvedett hazai vereség után senki sem gondolta volna, hogy az utolsó fordulóban is lesz esély a második hely megszerzésére.

Bernd Storck senkit sem hibáztat Forrás: MTI/Illyés Tibor


Bernd Storck szövetségi kapitány kijelentette, meg akarták nyerni a mérkőzést még azután is, hogy tudták, a románok már két góllal vezetnek.

erőnléti problémák is közrejátszottak a vereségben. Sokat kivett belőlünk a csütörtöki mérkőzés, amikor Feröer-szigetek ellen fordítani kellett a második félidőben. A vereség ellenére nem tudom hibáztatni a csapatomat, mindent megpróbált megtenni a három pontért, és szép, látványos gólokat szerzett" – mondta a német szakvezető.